Nieuws

A Trip to Infinity

Oneindigheid is een moeilijk te bevatten begrip – voor velen althans. Een eerste hersenkraker: wat gebeurt er als je 1 optelt bij oneindig?

Zij die dat concept wel begrijpen proberen dat te duiden in de 73 minuten durende Netflix-documentaire A Trip to Infinity. Wiskundigen, filosofen, kosmologen en natuurkundigen mogen ieder op hun manier hun passie en kijk op oneindigheid voorleggen. Onder meer de Italiaanse natuurkundige en bestsellerauteur Carlo Rovelli en kosmologen Janna Levin en Stephon Alexander komen aan het woord.

Nu kan een documentaire met enkel wat talking heads wel wat saai zijn. De makers Jonathan Halperin en Drew Takahash lossen dit op door van de documentaire een visueel spektakel te maken. Tekenfilms, een poppenspel of spacey animaties ondersteunen de woorden van de sprekers.

Hierdoor slagen de makers erin van een erg ingewikkeld wiskundig concept een toch aantrekkelijke documentaire te maken – al zullen sommigen de visuele ondersteuning wellicht wat té vinden. Ook hadden de gesprekken soms ook net wat meer de diepte in gemogen.

Onderwerp:
AstronomieRuimtevaart

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×