Nieuws
0

Aanleg polder en zeewering in Singapore is nieuwe mijlpaal Boskalis

Lennart Kik

Boskalis heeft een letter of intent ontvangen van de Housing & Development Board van Singapore voor de aanleg van een polder aan het noordwestelijke uiteinde van Pulau Tekong. De gunning voor de eerste polder in Zuidoost-Azië is voor Boskalis een belangrijke nieuwe mijlpaal. Het project heeft een waarde van € 800 miljoen.

Boskalis voert het project uit in een 50/50 joint venture met de Japanse aannemer Penta Ocean Construction Company. Naast het versterken van de bestaande dijk op de landtong wordt een 10 km lange zeewering aangelegd. Verder is de joint venture verantwoordelijk voor het droogleggen van het gebied en het grondverzet dat nodig is om de eerste polder van Singapore te realiseren. In plaats van land te winnen door een gebied tot boven zeeniveau op te vullen, wordt de polder aangelegd door kanalen te graven en het water met pompen af te voeren.

Volgens Peter Berdowski, CEO van Boskalis, markeert de gunning van het omvangrijke project een historisch moment. ‘Boskalis heeft de afgelopen decennia een actieve rol gespeeld bij de landaanwinning in Singapore waardoor de stadstaat heeft kunnen groeien. Het gebruik van polders zorgt echter voor nieuwe groeimogelijkheden. We kijken ernaar uit om met dit project grenzen te verleggen en onze wereldwijd toonaangevende positie op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening te demonstreren.’

In februari kreeg de baggeraar en maritieme dienstverlener nog een grote opdracht voor havenuitbreiding in Singapore.

De werkzaamheden voor het project gaan de komende maanden van start. De aanleg van de polder zal zo’n vier jaar in beslag nemen en is naar verwachting in 2022 gereed.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×