Nieuws

Aggreko verhoogt batterij-investeringen tot $200 miljoen ter ondersteuning van de energietransitie

Aggreko heeft zijn investering in mobiele batterijopslagoplossingen (BESS) wereldwijd verhoogd tot ongeveer $200 miljoen (ongeveer €184 miljoen). Deze stap maakt de nieuwste batterijtechnologie toegankelijker voor diverse industrieën, waardoor zij hun net zero-doelstellingen kunnen bereiken en hun energievoorziening kunnen verduurzamen.

Uitbreiding van de Europese BESS-vloot

Een aanzienlijk deel van de investering zal worden gebruikt voor de uitbreiding van Aggreko’s Europese BESS-vloot. Dit stelt meer klanten in staat om hun energievoorziening te decarboniseren, veerkracht toe te voegen, efficiëntie te verbeteren en capaciteitsbeperkingen te overwinnen. Deze uitbreiding is onderdeel van Aggreko’s Greener Upgrades-initiatief, dat gericht is op het ondersteunen van klanten bij de overstap naar groenere oplossingen.

In 2023 investeerde Aggreko Europe meer dan $140 miljoen in zijn Greener Upgrades-portfolio. Dit leidde tot de uitbreiding van zijn vloot van nieuwe stoomketels, Stage V-generatoren, batterijopslag, olievrije luchtcompressoren en koelers.

Veldproeven en nieuwe technologieën

Aggreko onderstreept zijn inzet voor de energietransitie door nieuwe, groenere technologieën op de markt te brengen. Door veldproeven uit te voeren met klanten helpt Aggreko bedrijven om vroege adoptanten te worden van nieuwe technologieën zoals batterijen. Dit ondersteunt de overstap naar het gebruik van schonere en groenere energieoplossingen.

Het Greener Upgrades-initiatief stelt energie-intensieve sectoren zoals productie, datacenters, de petrochemische industrie, nutsbedrijven en de bouw in staat om efficiëntere en milieuvriendelijkere oplossingen te implementeren. Rodrigo Salim, Head of Product Line – Battery & Energy Storage bij Aggreko, benadrukt het belang van energieopslag in de energietransitie: “Energieopslag wordt een cruciaal onderdeel van de energietransitie. Veel organisaties in energie-intensieve industrieën beschikken echter mogelijk niet over het kapitaal, de infrastructuur of de vaardigheden om de technologie van de ene op de andere dag te introduceren.”

Hybride opstellingen en decarbonisatie

De verbeterde BESS-vloot van Aggreko helpt bij het verminderen van emissies, NOx en brandstofverbruik in een breed scala aan toepassingen. Daarnaast kan de introductie van BESS-oplossingen helpen capaciteitsbeperkingen op te lossen en off-grid stroomresilience te bieden als onderdeel van een gedecentraliseerde energieoplossing, vooral voor gebruikers met een hoog energieverbruik.

Rodrigo vervolgt: “Veel industrieën maken hun overgang naar hernieuwbare energie en moeten binnen die overgang de balans vinden tussen intermitterend vermogen en een tekort aan vaardigheden. Door nauw samen te werken met klanten en groenere oplossingen zoals BESS op huurbasis te bieden, kunnen we kansen voor onze klanten ontsluiten zodat zij hun eigen inspanningen op het gebied van decarbonisatie kunnen opschalen.”

Onderwerp: Energie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×