Nieuws
0

Alphabus en Alphasat gekoppeld

Mischa Brendel

Eerder deze maand werden in Toulouse in Frankrijk de modules Alphabus en Alphasat gekoppeld.

Het Alphabus-platform wordt de grootste telecomsatelliet van Europa, aangezien de markt vraagt om steeds grotere telecomsatellieten voor de groeiende markt voor onder meer toepassingen voor breedband-, omroep- en mobiele diensten. Alphabus vormt het platform waarop een module kan worden geplaatst. Alphasat is de eerste satelliet die het Alphabus platform gebruikt. Het Alphasat-programma is een uitgebreid programma tussen de publieke en de private sector.

 

Telecombedrijf Inmarsat is de eerste commerciële klant van Alphabus. Alphasat wordt in 2012 gelanceerd en vormt een aanvulling op de bestaande constellatie van Insmarsat-satellieten. De satelliet zal Afrika, Europa, het Midden-Oosten en delen van Azië bestrijken.

 

De satelliet bevat onder meer een ontvouwbare schotelantenne met een doorsnede van twaalf meter die in een zogenoemde geomobiele configuratie geplaatst worden, waarbij de communicatierichting haaks op de vliegrichting staat.

 

Alphabus krijgt een laadvermogen van 1.500 kg. Het totale gewicht van de satelliet bij lancering bedraagt circa 8,6 ton.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×