Nieuws

Het Ministerie van Defensie richt een nieuwe taskforce voor generatieve kunstmatige intelligentie (AI) op

Amerikaanse Defensie richt een nieuwe taskforce voor AI op

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft een nieuwe taskforce voor generatieve kunstmatige intelligentie (AI), Task Force Lima, opgericht. De nieuwe taskforce zal generatieve AI-tools zoals grote taalmodellen (LLM’s) analyseren en integreren in de bestaande AI-adoptiestrategie van het agentschap.

Kunstmatige intelligentie heeft zich ontpopt als een transformerende technologie met het potentieel om verschillende sectoren te revolutioneren, waaronder defensie. Door gebruik te maken van generatieve AI-modellen, die enorme datasets kunnen gebruiken om algoritmes te trainen en efficiënt producten te genereren, streeft het Ministerie ernaar zijn operaties op gebieden zoals oorlogsvoering, zakelijke aangelegenheden, gezondheid, paraatheid en beleid te verbeteren.

Functie

Onder leiding van het Chief Digital and Artificial Intelligence Office (CDAO) zal Task Force Lima generatieve AI-capaciteiten beoordelen, synchroniseren en inzetten binnen het Ministerie van Defensie, waarbij ervoor wordt gezorgd dat het departement voorop blijft lopen in geavanceerde technologieën terwijl de nationale veiligheid wordt gewaarborgd.

“Het Ministerie van Defensie heeft de verplichting om verantwoord de adoptie van generatieve AI-modellen na te streven, terwijl het de juiste beschermende maatregelen identificeert en nationale veiligheidsrisico’s mitigeert die kunnen voortvloeien uit problemen zoals slecht beheerde trainingsgegevens,” aldus Dr. Craig Martell, de Chief Digital and Artificial Intelligence Officer van het Ministerie van Defensie. “We moeten ook overwegen in hoeverre onze tegenstanders deze technologie zullen gebruiken en zullen proberen ons eigen gebruik van op AI gebaseerde oplossingen te verstoren.”

Oorsprong

Het CDAO werd operationeel in juni 2022 en is toegewijd aan het integreren en optimaliseren van kunstmatige intelligentie-capaciteiten binnen het Ministerie van Defensie. Het kantoor is verantwoordelijk voor het versnellen van de adoptie van data, analyse en AI door het Ministerie van Defensie, waardoor de digitale infrastructuur en het beleid van het departement kunnen zorgen voor schaalbare op AI gebaseerde oplossingen voor ondernemings- en gezamenlijke gebruiksscenario’s, en het land kunnen beschermen tegen huidige en opkomende bedreigingen.

Door samenwerkingen binnen het departement, de inlichtingengemeenschap en andere overheidsinstanties te benutten, zal Task Force Lima helpen om risico’s en redundantie te minimaliseren terwijl generatieve AI-initiatieven binnen het departement worden nagestreefd.

“De oprichting van Task Force Lima benadrukt het onwrikbare engagement van het Ministerie van Defensie om de leiding te nemen in AI-innovatie,” zei Plaatsvervangend Minister van Defensie Dr. Kathleen Hicks. “Terwijl we de transformerende kracht van generatieve AI navigeren, blijft onze focus onwrikbaar gericht op het waarborgen van nationale veiligheid, het minimaliseren van risico’s en het verantwoord integreren van deze technologieën. De toekomst van defensie gaat niet alleen over het adopteren van geavanceerde technologieën, maar dit te doen met vooruitziendheid, verantwoordelijkheid en een diep begrip van de bredere implicaties voor ons land.”

Onderwerp:
AiICT

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×