Nieuws

Anvil Industries neemt Machinefabriek De Valk over.

Anvil Industries uit Valkenswaard heeft de in dezelfde Brabantse gemeente gevestigde Machinefabriek De Valk overgenomen. Met de overname voegt Anvil Industries 3D-metaalprinten toe aan haar technologische competenties. De Valk zal als zelfstandig bedrijf onder het huidige management blijven opereren.

De Valk is in staat om flexibel en snel mechanische componenten te kunnen produceren, zoals prototypes en spoedopdrachten (QRM). Daarnaast heeft De Valk zich ontwikkeld tot een specialist die complexe producten in RVS, aluminium of titanium kan printen en nabewerken (additive manufacturing).
Machinefabriek De Valk is in 1948 opgericht als ‘de eerste Valkenswaardse machinefabriek, de Valk’. Het familiebedrijf heeft zich sindsdien ontwikkeld tot specialist in hoogwaardige mechanische bewerkingen met een internationale klantenkring. De Valk produceert zowel totaalprojecten als componenten voor de optische- en semi-conductorindustrie. Valk is één van de partners in het consortium K3D-AddFab dat gevestigd is op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven.

Anvil Industries is een deelneming van investeringsmaatschappij Vado Beheer en bestaat uit een groep van hoogwaardige hightech-ondernemingen met competenties op het gebied van mechanische bewerkingen. De Valk sluit daar prima op aan, zegt Jan Adams, CEO van Anvil Industries. “De synergievoordelen van De Valk met de bedrijven in onze Anvil Industries Groep zijn legio en zorgen ervoor dat we onze rol als technologiepartner voor onze opdrachtgevers verder kunnen ontwikkelen.”
De Valk ziet door de overname nieuwe mogelijkheden. “Dankzij de schaalgrootte en de technologiefocus van VADO krijgen we een stevige steun in de rug om gezond verder te kunnen innoveren en groeien”, zegt DGA John Hagelaars. “Ook voor onze medewerkers biedt deze stap verdere groeikansen.”

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×