Nieuws

Duitsland krijgt 3x meer snellaadstations van Fastned

snellaadstations fastned

Fastned wint twee belangrijke kavels bestaande uit 92 zogenaamde “zoekgebieden” voor de bouw van snellaadstations, als onderdeel van de aanbesteding van het Duitse overheidsnetwerk voor snelladen “Deutschlandnetz”. Door het winnen van de kavels verdrievoudigt het aantal Fastned stations in Duitsland in de komende vier jaar.

Fastned, het vooraanstaande Europese snellaadbedrijf, heeft met succes twee belangrijke kavels binnengehaald als onderdeel van de nationale aanbesteding “Deutschlandnetz”. Deze kavels bestrijken 92 gebieden in het westen en zuidwesten van Duitsland.

Binnen deze gebieden zal Fastned in samenwerking met gemeenten, commerciële en particuliere grondeigenaren snellaadstations gaan bouwen. Als een van de winnende partijen in deze aanbesteding, geleid door het Ministerie van Digitale Zaken en Transport, krijgt Fastned de gelegenheid om het aantal stations in heel het land te verdrievoudigen. Dit betekent een aanzienlijke stap voor Fastned in de richting van haar doel om tegen 2030 een netwerk van 1000 laadstations in heel Europa te realiseren.

Het Duitse Ministerie van Digitale Zaken en Transport heeft de “Deutschlandnetz” aanbesteding in gang gezet met als doel de overgang naar elektrische mobiliteit in het hele land te versnellen. Deze aanbesteding heeft tot doel de toekomstige elektrische rijders, die in de miljoenen zullen zijn, eenvoudige toegang te bieden tot snellaadstations.

Vertrouwen in Fastned’s snellaadconcept versterkt

Fastned heeft indruk gemaakt in de “Deutschlandnetz” aanbesteding, waarbij ze zich inschreven voor vier kavels en er twee wonnen, het maximale aantal dat ze konden verwerven. Deze twee kavels beslaan in totaal 92 gebieden en zullen Fastned voorzien van financiële middelen om snellaadstations te ontwikkelen en te exploiteren. Nu richt Fastned zich op het identificeren en contracteren van nieuwe locaties waar snellaadstations met maximaal zestien snellaadpunten kunnen worden gebouwd. De onderneming werkt hierbij nauw samen met commerciële en particuliere grondeigenaren, evenals lokale gemeenten. Fastned staat open voor suggesties van mogelijk interessante locaties, die kunnen worden ingediend via standorte@fastned.de.

In de selectiecriteria legt het ministerie er veel nadruk op dat de stations klantvriendelijk moeten zijn om snelladen voor iedereen gemakkelijk te maken. Het winnen van deze zeer competitieve en gewilde kavels bevestigt de hoge kwaliteit van ons snellaadconcept en de expertise die we de afgelopen elf jaar hebben opgebouwd in Duitsland en in andere landen. Ik ben ontzettend trots dat we door de landelijke overheid zijn geselecteerd als voorkeurspartner voor de gemeenten, en ik kijk er erg naar uit om bij te dragen aan de verdere uitrol van snellaadinfrastructuur in Duitsland.” – Linda Boll, Country Manager van Fastned Germany

Elektrische mobiliteit in Duitsland versnelt

De aankomende stations in Duitsland zullen voldoen aan de strenge kwaliteitsstandaarden van Fastned, met de focus op het comfort en het welzijn van elektrische voertuigbestuurders. Deze stations worden uitgerust met krachtige snelladers die uitsluitend werken op hernieuwbare energiebronnen. Afhankelijk van het type voertuig kunnen elektrische rijders hun auto’s tot wel 300 km bereik bijladen in slechts vijftien minuten.

Fastned heeft momenteel 37 snellaadstations in Duitsland, en plant verdere uitbreiding van hun netwerk in het land en door heel Europa in de komende jaren. Naast de twee recent gewonnen locaties in het westen en zuidwesten van Duitsland, blijft Fastned toegewijd aan het vergroten van de snellaadinfrastructuur door heel Duitsland.

We kijken ernaar uit om ons betrouwbare, hoogwaardige en toegankelijke snellaadnetwerk uit te breiden tot ver in de stedelijke gebieden en districten van West- en Zuidwest-Duitsland.

Elk nieuw station helpt onze missie om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Een uitgebreid netwerk van snellaadstations zorgt ervoor dat steeds meer automobilisten overstappen op duurzaam elektrisch rijden, waardoor de energietransitie wordt bevorderd.

We juichen het toe dat het ministerie de uitrol van een snellaadnetwerk door het hele land door middel van deze aanbesteding versnelt. Dit helpt lokale overheden en gemeenten het proces te versnellen om de beste exploitanten te contracteren voor de bouw van deze snellaadinfrastructuurMichiel Langezaal, CEO van Fastned

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergieVervoer

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×