Nieuws

Efficiëntere zorg op afstand met Genus Care

In één oogopslag compleet overzicht dankzij Genus Dashboard

Genus Care lijkt een simpel fotolijstje, maar het is veel meer. Dankzij de sensortechnologie heeft de zorgverlener op elk gewenst moment inzicht in het leefritme van cliënten. Genus alarmeert bij ongewone patronen en maakt contact via beeldbellen en berichten heel eenvoudig. Het is een geavanceerd hulpmiddel voor zorg op afstand en verbinding met de cliënt. Daarmee creëert het rust en vertrouwen voor cliënten, zorgverleners en mantelzorgers.

Genus Care ondersteunt thuiszorg en zorg op afstand. Bij het Health Valley Event 2023 op 30 maart in Nijmegen presenteert Genus Care de laatste uitbreiding: het Genus Dashboard. Dit dashboard biedt de zorgverlener op afstand een helder en efficiënt overzicht van alle aangesloten systemen. Dat maakt Genus Care een onmisbaar zorgproduct voor het efficiënter inrichten van thuiszorg en zorg op afstand.

Genus Care is een antwoord op verschillende uitdagingen in de zorg. Ouderen wonen steeds langer thuis. Tegelijk kampt de zorg met grote personeelstekorten en stijgende kosten. Vandaar dat zorg op afstand, zorgtechnologie en digitalisering steeds meer aandacht krijg. Genus Care is een innovatief product dat zorgprofessionals helpt daarop in te spelen.

Verbinden, monitoren en alarmeren

In combinatie met de Genus Care-app en het Genus Care-dashboard is Genus Care een hulpmiddel dat verbindt, monitort en alarmeert. Het biedt ondersteuning bij de dag-structuur, mogelijkheden tot beeldbellen en geeft uitgebreide informatie via een set aan ingebouwde sensoren. Deze sensoren geven de zorgverlener informatie over de omstandigheden in de woning, zoals licht, beweging, temperatuur en luchtkwaliteit. Bij afwijkingen van het normale patroon geeft Genus Care een waarschuwing.

Met Dashboard altijd verbonden

Genus Care gaat een stap verder dan alleen de combinatie van de hardware (het scherm) en de app. Een essentieel onderdeel voor de zorg op afstand is het Genus Dashboard. Deze nieuwe functionaliteit maakt nog betere ondersteuning van thuiszorg en zorg op afstand mogelijk. Het Genus Dashboard geeft de zorgverlener op afstand en op elk gewenst moment een overzicht van alle aangesloten systemen. Het biedt in één oogopslag inzicht in alle data van de sensoren. Vanuit het Dashboard is het mogelijk direct een bericht te sturen of te beeldbellen naar een of meerdere personen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk op afstand hulp te bieden bij medicijninname of zaken uit te vragen. Voor de zorgverlener is deze vorm van zorg op afstand minder belastend. De beschikbare zorgcapaciteit kan hiermee efficiënter ingezet worden.

Beter inzicht, meer contact en minder kosten

Ervaringen met deze vorm van beeldbelzorg en zorg op afstand leert dat inzet van deze hulpmiddelen een besparing van 13 minuten per zorgmoment oplevert. Ondersteuning op afstand bij insulinezorg bespaart zelfs tot 50 minuten per dag.

Voor zorgverleners is het eenvoudig om deze oplossing te integreren in hun zorgaanbod. Want Genus Care werkt met bestaande systemen. Er is een standaard implementatieplan beschikbaar. Desgewenst kan Genus Care de implementatie begeleiden. Daarnaast is de Genus Care support desk beschikbaar.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×