Nieuws

Hoge energieprijzen doen aluminiumsmelterij Aldel de das om

Aluminiumsmelterij Aldel in Delfzijl is failliet. De fabriek lag al sinds begin september stil vanwege de hoge gasprijzen. Deze week vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Uiteindelijk volgde gisteren het faillissement, maakte curator Erik Eshuis bekend.

Aldel is slachtoffer geworden van de hoge gasprijzen omdat het bedrijf zeer energie-intensief is, stelt Eshuis. Hij hoopt dat er een doorstart gemaakt kan worden. Het personeel is geïnformeerd over het faillissement.

In 2021 ontsloeg Aldel al 120 medewerkers, toen directeur Chris McNamee het bedrijf overnam van de Amerikaanse investeringsmaatschappij York Capital. Daarmee werd toen een dreigend faillissement afgewend.

Nog maar een maand geleden zei financieel directeur Eric Wildschut dat een bankroet ver weg was. Het bedrijf ontsloeg toen 175 van de 200 medewerkers, nodig om het bedrijf in de waakvlamstand te kunnen houden, aldus Wildschut toen.

Halverwege oktober echter schreef Wildschut met twee andere energie-intensieve bedrijven een brandbrief aan de Tweede Kamer, waarin hij vroeg om financiële steun. Tegen RTL Z verklaarde de financieel directeur toen ‘geen warmte vanuit de overheid’ te voelen.

Het bedrijf ging eerder in 2013 en 2017 failliet. Daarna volgde telkens een doorstart.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×