Nieuws
0

Ingenieursbureaus kort

redactie

Kort nieuws over de ingenieursbureaus.

Gasunie gaat de komende drie jaar  voor modificaties aan het hogedruk gastransportsysteem. Antea Group levert Gasunie niet alleen adviezen, maar zal ook studies en veldwerkzaamheden uitvoeren en rapportages opstellen op het gebied van onder meer geohydrologie en milieutechniek, zo laat het ingenieursbureau weten. Ook adviseert Antea Group op het gebied van flora en fauna, archeologie en explosievenonderzoek. Met de driejarige raamovereenkomst is een bedrag van circa € 3 miljoen gemoeid.

Het Zweedse advies- en ingenieursbureau Sweco heeft een  gedaan. Door de overname zou het gecombineerde bedrijf marktleider in Europa worden, met een jaaromzet van circa € 1,7 miljard en rond de 14.500 werknemers. Met de voorgenomen overname is een totaalbedrag van € 354 miljoen gemoeid. Volgens Grontmij en Sweco levert de overname voor beide bedrijven toegang tot nieuwe markten op. Zowel de RvC als de RvB van Grontmij steunen het bod. Het Nederlandse ingenieursbureau verkeert al jaren in zwaar weer na de mislukte overname van het Franse Ginger en de crisis in de bouwsector.

Witteveen+Bos is daarentegen zelf op overnamepad geweest: het advies- en ingenieursbureau uit Deventer . MAVA AES werd in 1990 opgericht als milieu-adviesbureau en breidde zijn activiteiten daarna uit in diverse werkvelden, waaronder bodem en ruimtelijke ordening. Het bureau, gevestigd te Steenokkerzeel, telt 47 medewerkers. Hoewel Witteveen+Bos alle aandelen in handen krijgt, blijft MAVA AES wel onder eigen naam opereren.

In opdracht van de gemeente Zeist gaat Iv-Infra, onderdeel van Iv-Groep, het opstellen. Deze moet onder meer leiden tot een snellere doorstroom van het busverkeer in de regio; dat is nu nog een problem. Voor de wegverbreding is grondaankoop, bomenkap en een aanpassing aan het bestemmingsplan noodzakelijk. Hierbij gaat Iv-Infra de gemeente Zeist adviseren.

RoyalhaskoningDHV heeft op 25 mei samen met Ecofys en de China Academy of Transportation Sciences een  gepresenteerd. Het plan moet meer bewoners op de fiets krijgen en zo iets doen aan de verkeersopstoppingen in de stad. Hiertoe willen de betrokken partijen meer fietspaden en fietsenstallingen aanleggen, maar ook het huidige systeem uitbreiden waarbij inwoners fietsen kunnen delen. Ook moet het ov meer ruimte gaan bieden voor reizigers met een fiets. Het doel van de lokale autoriteiten is om in 2020 20 % van de reizigers die nu de auto of het ov gebruiken, op de fiets te krijgen. 

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×