Nieuws
0

Investering en acties bij Tata Steel

Benno Boeters

Vandaag, 6 september, kondigt Tata Steel aan een nieuwe opslaghal voor rollen staal in IJmuiden te gaan bouwen, een investering van 18 miljoen euro.

Opslag van rollen gebeitst, koudgewalst en verzinkt staal gebeurt nu nog deels ‘extern’. Transport is niet alleen inefficiënt, het verhoogt ook kans op beschadiging. Daarom komt er een nieuwe hal, gunstig gelegen naast de Dompelverzinklijn, met een opslagcapaciteit van 50 kiloton; twee keer zoveel als de huidige hal.

Tegelijkertijd maken medewerkers in de staalfabriek in IJmuiden zich ongerust over een mogelijke verkoop aan het Duitse ThyssenKrupp. FNV Metaal vreest dat dat mogelijk vierduizend banen kost en plant een werkonderbreking op 15 september als ‘waarschuwingsschot’. Werkgeversvereniging FME vreest voor ontmanteling en verplaatsing van innovatieve activiteiten naar Duitsland. Nederland zou, net als omringende landen, moeten opkomen voor ‘ons nationaal belang’. Ook in Duisburg, hoofdvestiging van ThyssenKrupp, ageren Duitse vakbonden tegen bezuinigingen en banenverlies aldaar.

Mondiaal staat de staalindustrie onder grote druk door overproductie en een groot aanbod van staal vanuit China tegen lage prijzen.

Onderwerp:
ChemieMateriaalkundeVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×