Nieuws
0

Nieuwe controlekamer Shell Pernis

Mischa Brendel

Shell Pernis heeft een nieuwe controlekamer in gebruik genomen die processen als de destillatie van ruwe olie, opwerking van nafta en ontzwaveling van gasolie monitort en waar nodig actief aanstuurt.

‘Deze controlekamer is in alle opzichten een verbetering’, zei Bart Voet, general manager van Shell Pernis, bij de officiële opening van de nieuwe controlekamer. ‘Alle operatiepanelen en het besturingssysteem zijn nieuw. Door deze aanpassingen zijn we nog beter in staat om de processen te beheersen en de producten volgens de juiste specificaties bij de klant af te leveren. En dit alles in een nog veiligere werkomgeving. We gebruiken de modernste technologie en hebben de functionaliteit en ergonomie goed onder de loep genomen.’

De nieuwe controlekamer in Pernis, die een oudere versie vervangt, is een stuk ruimer opgezet dan zijn voorganger. Ook is de indeling geoptimaliseerd. ‘Shell heeft enkele workshops gehouden om te kijken wat voor medewerkers de ideale indeling van de controlekamer zou zijn. Dit ontwerp is vervolgens ook daadwerkelijk toegepast’, vertelt Thijs van Velzen, woordvoerder van Shell.

Naast nieuwe operatiepanelen en software bevat de ruimte speciale verlichting die specifiek kan worden aangepast, zodat medewerkers minder last hebben van de onregelmatige werktijden. ‘Shell Pernis is een 24-uursbedrijf, waarbij in ploegendiensten wordt gewerkt. Dan zijn ook dit soort zaken belangrijk’, aldus Van Velzen.

De nieuwe controlekamer is verder bij de fabrieken vandaan gelegen dan de oude controlekamer. Dat moet bijdragen aan een grotere veiligheid van het personeel en is onderdeel van de ontwerpfilosofie van Shell, vertelt Van Velzen: ‘Daarbij worden werkplekken – kantoren, werkplaatsen, controlekamers – zoveel mogelijk in de periferie van de site gesitueerd.’

Tijdens de dagdienst bevinden zich rond de 37 medewerkers in de controlekamer. Tijdens de nachtdienst en in de weekenden zijn dat er ongeveer 14.

Shell Pernis is de grootste raffinaderij van Europa en een van de grootste raffinaderijen ter wereld.

Onderwerp:
EnergieVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×