Nieuws
0

Plannen kerncentrales VS in ijskast

Herman Damveld

De bouw van nieuwe kerncentrales in de VS loopt aanzienlijke vertraging op, zo stelt het Nuclear Energy Institute (NEI) en een samenwerkingsverband van de kernindustrie in een deze week verschenen rapport.

Terwijl het een jaar of twee geleden nog leek of 22 nieuwe kerncentrales in bedrijf zouden komen tot 2020, gaat het nu om slechts vier centrales. De redenen zijn economisch en technisch van aard.

De bouw van twee AP-1000 kerncentrales bij zowel Vogtle in Georgia als bij Summer in South Carolina is begonnen. Deze centrales zullen volgens planning eind 2016 in bedrijf komen. Maar volgens Marvin Fertle, directeur van het NEI, is de bouw van overige AP-1000 kerncentrales opgeschort totdat het economisch zinvol is om er over te beslissen.

 

Enkele elektriciteitsbedrijven willen een European Pressurized-water Reactor (EPR) van de Franse Areva bouwen. De Amerikaanse overheidscommissie voor Nucleaire Regelgeving (NRC) heeft recentelijk echter geoordeeld dat de veiligheidssystemen niet onafhankelijk van elkaar werken, wat een vereiste is; over een jaar zal Areva verbeteringen voorstellen. Ook dat vertraagt de bouwplannen.

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×