Nieuws

Ploffen oostelijke kolkwand Middensluis Terneuzen

Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt op woensdag 5 en donderdag 6 april de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Ze slopen de wand met behulp van springstoffen in twee series ploffen van ieder 20 seconden. Het geluid en de trillingen van de ploffen kunnen in de omgeving opgemerkt worden. Het wegverkeer ondervindt hinder van de ploffen.

Methode en monitoring

Het ploffen van de oostelijke kolkwand van de Middensluis wordt gedaan met springstoffen. De ploffen worden over twee momenten verdeeld: op de ochtenden van woensdag 5 april en donderdag 6 april. Op beide dagen vinden er gedurende 20 seconden een serie korte ploffen plaats. Deze ploffen kunnen voelbaar en hoorbaar zijn in de omgeving. De effecten van de werkzaamheden worden nauwkeurig met trillingsmeters in de omgeving gemonitoord.

Voorbereiding plof oostelijke wand

Ter voorbereiding van de verdere sloop van de Middensluis, werden er in januari 2023 proefploffen uitgevoerd. Deze gaven informatie over de hoeveelheid springstof die veilig gebruikt kan worden. Bovendien werd vastgesteld op welke afstand van elkaar de springstof geplaatst moet worden en wat de juiste interval tussen de ploffen is voor het beste resultaat. De proefploffen werden in de omgeving wel gevoeld, maar overschreden de toegestane grenswaarden van trillingen niet.

Verkeersmaatregelen tijdens ploffen

De ploffen vinden plaats in de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Tijdens de ploffen wordt er een veiligheidszone van 300 meter rondom de ploflocatie vrij van verkeer en verkeersdeelnemers gehouden. In de Oostsluis liggen dan geen schepen.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×