Nieuws

SIXT voegt e-cargofietsen toe aan vloot

SIXT voegt e-cargofietsen toe aan vloot

SIXT werkt samen met de fabrikant van elektrische cargofietsen ONOMOTION. Als onderdeel van een lopend pilotproject in Berlijn is SIXT de eerste mobiliteitsaanbieder in Duitsland die ONO e-cargofietsen opneemt in zijn bedrijfsvoertuigenvloot. De e-cargofietsen zijn nu beschikbaar voor zakelijke en particuliere klanten als een duurzaam en ruimtebesparend alternatief voor het transport van goederen in de binnenstad.

Uitbreiding

Als onderdeel van het pilotproject biedt SIXT de eerste ONO e-cargofietsen aan voor gebruik in Berlijn, waarna een uitbreiding van de samenwerking naar andere steden in Duitsland gepland is. De laadruimte van de elektrische cargofietsen bestaat uit een uitwisselbare containermodule met een totaal volume van twee kubieke meter en kan geladen worden met maximaal 200 kilogram aan goederen. Omdat de ONO e-cargofietsen weerbescherming hebben voor de berijders, kunnen ze het hele jaar door worden gebruikt.

Specificaties

E-cargofietsen als een duurzame, ruimtebesparende toevoeging aan de vloot dankzij de samenwerking met ONOMOTION richt SIXT zich opnieuw op innovatieve oplossingen voor duurzame mobiliteit. Berijders worden ondersteund door een elektrische aandrijving, wat betekent dat de ONO e-cargofietsen koolstofneutraal zijn. Met trapondersteuning bereiken de elektrische cargofietsen een snelheid van maximaal 25 km/u en hebben ze een bereik van ongeveer 30 kilometer op een enkele lading. Omdat de batterijen verwisselbaar zijn, kunnen extra batterijen worden meegenomen, waardoor het bereik wordt vergroot.

Deze specificaties maken de ONO e-cargofietsen geschikt voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik. Zo kunnen particuliere klanten de e-cargofietsen gebruiken als een duurzame optie voor het vervoer van grotere items zoals drankkratten, weekendboodschappen of grote items uit de bouwmarkt. Voor zakelijke klanten van SIXT zijn de e-cargofietsen een ideale aanvulling op hun eigen vloot. De elektrische cargofietsen kunnen worden ingezet voor last-mile transport door koeriers- en expresdiensten, maar ook door vakmensen, in facilitair beheer of voor het vervoer van voedsel in koelboxen.

Met de elektrische cargofietsen worden bedrijven onafhankelijk van mogelijke toegangsbeperkingen tot stadscentra. De ONO e-cargofietsen kunnen gebruikmaken van fietspaden en hebben minder parkeerruimte nodig dan bestelwagens, waardoor ze meer geaccepteerd worden in het stedelijke leveringsverkeer. Een extra voordeel: Omdat er geen rijbewijs nodig is voor de e-cargofietsen, is het gemakkelijker om gekwalificeerde bestuurders te vinden.

Lars-Eric Peters, Senior Vice President DACH, SIXT Van & Truck: “Met de ONO e-cargofietsen bieden we onze klanten een flexibel en duurzaam voertuig voor het stedelijke transport van goederen. Vanwege onze gedeelde waarden is ONOMOTION de perfecte partner voor ons: We ondersteunen van harte de overgang naar duurzame mobiliteit en zetten ons in voor innovatieve oplossingen.”

Beres Seelbach, Co-CEO bij ONOMOTION: “Ons doel is om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de transformatie van stedelijke mobiliteit en zo het algemeen welzijn duurzaam te vergroten. Met SIXT als sterke partner willen we nog meer bedrijven de mogelijkheid bieden om de directe voordelen van e-cargofietsen als aanvulling op het stedelijke goederenvervoer te ervaren.”

Met de verhuur van e-cargofietsen van SIXT Van & Truck profiteren zakelijke klanten van de gebruikelijke flexibiliteit en gemoedsrust. De elektrische cargofietsen kunnen al geboekt worden onder zeer aantrekkelijke voorwaarden voor verhuurperiodes vanaf één dag. Bij langetermijnverhuur zijn onderhoud en reparaties inbegrepen in de huurprijs. Bovendien kunnen de e-cargofietsen ook worden aangepast aan individuele klantbehoeften voor langere gebruiksperioden, bijvoorbeeld met aangepaste externe branding. Extra batterijen kunnen worden besteld, evenals de levering van de ONO e-cargofietsen aan de klant. Meer informatie over boekingsopties is te vinden op de website en in de SIXT-app. De ONO e-cargofietsen zijn beschikbaar voor ophalen bij het Berlin Truck Center van SIXT aan Kurt-Schuhmacher-Damm 176.

Onderwerp:
Mobiliteittransport

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×