Nieuws
0

Tech United is Neerlands trots 2012

Indra Waardenburg

Het robotvoetbalteam van de TU/e is uitgeroepen tot Neerlands trots van 2012. Met meer dan veertig procent van de stemmen won het team de verkiezing die de populair-wetenschappelijke website scientias.nl organiseerde.

‘Wij Nederlanders zijn een kei in wetenschap bedrijven en ook dit jaar waren er weer genoeg Nederlanders in het wetenschappelijk vakgebied om apetrots op te zijn’, aldus de website. De voetbalrobots wonnen de verkiezing met hun prestatie tijdens het wereldkampioenschap in Mexico City. Vijf keer is blijkbaar scheepsrecht; ze stonden vier keer eerder in de finale, maar afgelopen jaar namen ze dan toch eindelijk de beker mee naar huis.

De website vroeg niet alleen naar Neerlands trots, maar ook naar de hoogte- en dieptepunten van 2012. Met bijna vijftig procent van de stemmen blijkt de Curiosity-missie het hoogtepunt van 2012, gevolgd door de oprichting van 100 Year Star Ship en de sprong van Red Bull’s Felix Baumgartner.

De grootste domper was volgens het publiek het schaarse zee-ijs op de Noordpool. Aan het eind van de zomer namen onderzoekers ‘slechts’ 3,41 miljoen vierkante kilometer ijs waar. Dit minimum ligt ongeveer vijftig procent lager dan het gemiddelde zomerminimum tussen 1979 en 2000.

Verder werd de ‘nieuwe’ lithium-ion-accu met een energiedichtheid van 400 Wh/kg door een kleine meerderheid verkozen tot meest bijzondere ontdekking van 2012.

Onderwerp:
AiRoboticaVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×