Achtergrond

Le Musée du Cartonnage et de l’imprimerie promoot het recyclebare karton

tentoonstelling over de winnaars van de European Carton Excellence Awards

24 mei 2023 – Le Musée du Cartonnage et de l’imprimerie, gelegen in Valréas, Frankrijk, is geopend met een tentoonstelling over de winnaars van de European Carton Excellence Awards (ECEA) 2022. Het museum blijft in samenwerking met Pro Carton, de Europese Vereniging van Karton- en Kartonfabrikanten, pleiten voor en promoten van de milieuvoordelen van kartonnen en kartonbord.

14 nieuwe ontwerpen van kartonbord zijn toegevoegd aan de tentoonstelling van Pro Carton, gemaakt door enkele van de toonaangevende kartonbordfabrikanten in de branche. Samen benadrukken ze niet alleen de flexibele en duurzame eigenschappen van de verpakkingsmateriaal, maar ook de sterke milieuvoordelen.

Winnaars 2022

De winnaars van de European Carton Excellence Awards 2022 werden op 16 september 2022 bekendgemaakt tijdens het European Carton Makers Association (ECMA) Congres in Krakau, Polen. Rutgers Printing & Packaging Solutions won de prestigieuze Carton van het Jaar Award voor hun slim ontworpen Cherry Tomatoes Pack. Andere ontwerpen die te zien zijn, zijn de winnaars in de categorieën Duurzaamheid, Innovatie en Publieksprijs.

Ook te zien is de Publieksprijs-winnaar DUCAJU®, met hun innovatieve hangende adventskalender voor het Franse chocolademerk La Maison du Chocolat. De winnaar winnaar van de Duurzaamheidsprijs was Van Genechten Packaging. Met hun bundel van Herbal Essence Shampoo en Conditioner laten ze zien hoe verpakkingen productinformatie in balans kunnen brengen en producten veilig kunnen houden tijdens transport, als een milieuvriendelijk alternatief voor een bekend persoonlijk verzorgingsmerk.

Elk jaar erkent, beloont en daagt de ECEA-award partners in de toeleveringsketen uit om hun meest innovatieve ontwerpen voor kartonnen verpakkingen te tonen. Naast het winnen van de prestigieuze ECEA-onderscheiding, zullen de winnende verpakkingen te zien zijn in het Musée du Cartonnage in Frankrijk en het Museum of Brands in Londen. Inzendingen voor de ECEA-competitie van dit jaar sluiten op 26 mei 2023.

Samenwerking

Virginie Vincent-Jardin van Le Musée du Cartonnage et de l’imprimerie: “Onze voortdurende samenwerking met Pro Carton brengt een belangrijke boodschap over kartonbord over. Namelijk dat het hernieuwbaar, recyclebaar is en steeds vaker het voorkeursverpakkingsmateriaal wordt voor merken, omdat consumenten op zoek zijn naar duurzame alternatieven. De display van vorig jaar was een groot succes. Ik ben ervan overtuigd dat onze nieuwe tentoonstelling van verpakkingsinnovaties in de smaak zal vallen bij onze bezoekers die meer willen leren over het milieu en de stappen die we allemaal kunnen nemen om de impact van klimaatverandering te verminderen. Te beginnen met recycling en het kiezen van duurzame verpakkingsmaterialen, zoals kartonbord.”

Winfried Muehling, de Marketing- en Communicatiedirecteur van Pro Carton, voegde eraan toe: “Vorig jaar had ik het genoegen om het Museum van Kartonage en Drukkerij in Valréas, Frankrijk te bezoeken. Hier zijn enkele van de grootste kartonproducenten van het land gevestigd. Het museum heeft uitgebreide displays die de historische ontwikkeling van kartonbord laten zien. Hierdoor kunnen bezoekers begrijpen waarom het de favoriete verpakkingsmedium is voor fabrikanten, ontwerpers en marketeers om de doelstellingen van de circulaire economie te bereiken.

Zoals blijkt uit de resultaten van onze recente consumentenpeiling, geeft 85,5% van de Franse consumenten de voorkeur aan kartonbord en de recyclebaarheid ervan. Naarmate steeds meer consumenten in heel Europa duurzaam winkelen, zijn we erg enthousiast om onze samenwerking met het Museum van Kartonage voort te zetten om het belang van duurzame verpakkingen te delen met al zijn bezoekers.”

Voor meer informatie over het Museum van Kartonage en Drukkerij, ga naar: https://www.vaucluse.fr/culture-et-patrimoine/les-musees-departementaux/le-musee-du-cartonnage-et-de-limprimerie-a-valreas-867.html

Voor meer informatie over de European Carton Excellence Award van dit jaar, inclusief hoe je kunt deelnemen, ga naar: https://www.procarton.com/awards/european-carton-excellence-award/2023-2/enter/

Onderwerp:
ChemieDuurzaamheidEnergieMateriaalkunde

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×