Nieuws
0

Tip: Museum met nostalgisch, interessant en gek speelgoed

redactie

Speelgoed is leuk en soms leerzaam. Een voorbeeld van beide is het Gilbert U-238 Atomic Energy Laboratory uit de jaren vijftig. De bedoeling was om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met kernenergie en radioactiviteit.

Het bevatte onder meer een stripboek dat uitlegt hoe radioactiviteit werkt, een geigerteller om straling mee te meten en… een aantal uraniumhoudende ertsmonsters, die radioactieve straling uitzonden. Leuk, leerzaam en nu niet meer toegestaan. De straling van de monsters is gering, maar je kind er uren mee laten spelen, lijkt niet verstandig.

Dit en ander interessant speelgoed, zoals het onverslaanbare spel Dr. Nim, een vlammenwerper voor kinderen, vierhonderd barbies en de ‘gang of five robots’, is te bewonderen in het nieuwe The Amsterdam Toy Museum, vlakbij de Dam in Amsterdam. De Amerikaan Joseph Bleckman, die zelf al een aardige speelgoedcollectie had, heeft dit museum opgericht in samenwerking met een andere, fanatieke verzamelaar. Met een selectie van het speelgoed mag gespeeld worden. Leuk voor jong en oud.

Onderwerp:
ChemieMateriaalkunde

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×