Nieuws

TSG levert Kempower-oplossingen voor ’s werelds grootste snellaadplein elektrische vrachtwagens

Watthub, ’s werelds grootste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens en off-highway voertuigen, is officieel geopend in Nederland.

Het plein beschikt over zes 600kW Kempower Power Units en 36 Kempower Satelites, met een totale capaciteit van 3.6 MW. TSG Nederland heeft het volledige Watthub-laadplein ontworpen en gebouwd, inclusief het leveren en installeren van de Kempower-laders.

’s Werelds grootste snellaadplein

De lancering van WattHub markeert een belangrijke mijlpaal in de verschuiving van de bouwsector naar schone, emissievrije energietechnologieën.

Binnen WattHub bevindt zich het Kempower-laadsysteem, dat een indrukwekkende totale capaciteit van 3.6 MW heeft. Dit systeem bestaat uit zes 600 kW Kempower Power Units en 36 Kempower Satellites. De satellieten worden gegroepeerd in sets van zes, en elk van deze groepen biedt een dynamisch vermogen tussen 25 en 400 kW – dit vertegenwoordigt de snelste laadsnelheid die momenteel in Nederland beschikbaar is. De strategische locatie van WattHub in Geldermalsen, gelegen tussen Rotterdam en de snelweg naar Duitsland, maakt het tot een ideale tussenstop voor elektrische vrachtwagenchauffeurs in de komende jaren.

Daarnaast heeft Kempower zijn geavanceerde Kempower ChargEye Depot Master-laadbeheersoftware geïmplementeerd op het WattHub-terrein. Dit op de cloud gebaseerde systeem biedt veilige en efficiënte laadmonitoring en -beheer, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op elektriciteitskosten. Bovendien zorgt het systeem voor een dynamische stroomverdeling naar de laadpunten, wat het risico op overbelasting volledig uitsluit.

We zijn verheugd dat WattHub nu open is en toegankelijk is voor Nederlandse elektrische voertuigbestuurders, en dat de indrukwekkende laadcapaciteit volledig wordt benut. Het laadplein heeft al een belangrijke rol gespeeld bij de elektrificatie van wagenparken en zwaar bouwmaterieel in de regio en heeft een oplossing geboden voor het eerdere gebrek aan voldoende infrastructuur voor het opladen van elektrische vrachtwagens”, aldus Kempower CEO Tomi Ristimäki.

Tommy van der Sluijs, Business Development Manager EV bij TSG Nederland voegt hier aan toe: “De bouw van de eerste WattHub-locatie is een geweldige prestatie die we samen met Kempower hebben voltooid. We zijn erg trots dat we onze tientallen jaren ervaring in (E-)mobiliteit kunnen gebruiken om bij te dragen aan nul emissie in bouwprojecten en het opladen van zwaar materieel.”

Onderwerp:
EnergieMilieu

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×