Nieuws
0

TU/e bouwt recordbrug

Indra Waardenburg

De TU/e heeft zijn wereldrecord bierkrattenbrug bouwen weer terug. Met een overspanning van 19,55 meter verbraken zij gisteren het oude record van de TU Delft, die vorig jaar het wereldrecord van de Eindhovense universiteit overnam met een brug van vijftien meter lang.

Op maandag 10 september startte de TU/e met de bouw van de brug. De oorspronkelijke bedoeling was om een 24 meter lange brug te bouwen, maar doordat een deel van de eerste boog op de derde bouwdag instortte bleef het wereldrecord in eerste instantie steken op 17,30 meter. Nadat de brug op donderdag een uur lang overeind bleef staan lieten de studenten het er niet bij zitten en maakten ook de tweede boog vrijstaand zodat de overspanning 19.55 meter bedroeg. Na een voor de bouwers zenuwslopend tweede uur was het officieel: de Eindhovenaren hebben hun wereldrecord terug, met maar liefst 4,55 meter meer. De geplande derde brug lieten de bouwers -onder het mom van 'zo, nu eerst een bavaria'- zitten.

Nu de TU/e zijn wereldrecord terug heeft is hetde beurt aan de TU Delft. Hoogstwaarschijnlijk proberen zij volgend jaar met weer vijf meter het nieuwe record te verbreken.   

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×