Nieuws

VDL Groep neemt Rena Electronica over en breidt uit in elektronicasector

VDL Groep, heeft zijn positie in de hoogwaardige elektronica verder versterkt. Het bedrijf heeft Rena Electronica uit Zundert overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van elektronica voor onder andere LED-producten in verschillende markten. Met deze overname ziet VDL vooral synergievoordelen met VDL TBP Electronics, een dochteronderneming die zich richt op de assemblage van printplaten met elektronische componenten.

Rena Electronica: een expert in LED-elektronica

Rena Electronica is opgericht in 1981 en heeft zich ontwikkeld tot een expert in LED-elektronica. Het bedrijf levert maatwerkoplossingen voor onder andere verlichting, medische apparatuur, industriële automatisering en automotive. Rena Electronica heeft een omzet van 12 miljoen euro en telt ruim 50 medewerkers. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding en heeft ruimte voor verdere groei.

VDL TBP Electronics: een specialist in pcba’s

VDL TBP Electronics is een dochteronderneming van VDL Groep die zich bezighoudt met de assemblage van hoogwaardige elektronica, zogeheten printed circuit board assemblies (pcba’s). Dit zijn printplaten met elektronische componenten die gebruikt worden in allerlei toepassingen, zoals communicatie, defensie, lucht- en ruimtevaart, medische technologie en duurzame energie. VDL TBP Electronics beschikt over 170 medewerkers en een jaaromzet van 50 miljoen euro. Het bedrijf loopt vanwege de beschikbare capaciteit tegen de grenzen van de groei aan.

De voordelen van de overname

Door de overname van Rena Electronica kan VDL Groep zijn productiecapaciteit op het gebied van de hoogwaardige elektronica vergroten en nog beter aan de toenemende vraag van zijn klanten voldoen.

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep is blij met de overname: “Wij hebben de ambitie om een one-stop-shop-industriële partner te zijn. Naast onze competenties op het gebied van mechanica en software hebben wij met VDL TBP Electronics in onze gelederen een flinke stap voorwaarts gezet op het gebied van elektronica. Met de vakkundige medewerkers en het hoogwaardige machinepark van Rena Electronica erbij vergroten we onze productiecapaciteit verder waardoor we nog beter aan de toenemende vraag van onze klanten kunnen voldoen.”

Ook Jochem Winkelman, directeur van Rena Electronica, is tevreden met de overname: “Door onderdeel te worden van VDL Groep kunnen we samen verder groeien in innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde. Deze overname zorgt voor continuïteit op de lange termijn voor onze klanten en medewerkers.”

Onderwerp: Micro-elektronica

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×