Nieuws

Vitestro haalt €20 miljoen op voor innovatief bloedafnameapparaat

Vitestro, een Utrechts bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van autonome bloedafnameapparaten, heeft recentelijk €20 miljoen opgehaald om de commercialisering van hun baanbrekende robotische apparaat te versnellen. Dit apparaat combineert kunstmatige intelligentie, geavanceerde echografie en robotica om bloedafnames volledig autonoom uit te voeren, wat een significant voordeel biedt voor zowel patiënten als zorgverleners.

Een krachtige samenwerking

De financieringsronde, mede geleid door Sonder Capital, met bijdragen van nieuwe en bestaande investeerders waaronder NYBC Ventures en het European Innovation Council Fund, onderstreept het vertrouwen in de technologische vooruitgang van Vitestro. Toon Overbeeke, CEO van Vitestro, benadrukt de positieve feedback en de gereedheid voor een wereldwijde uitrol. “We staan in de startblokken om ons bereik en onze impact wereldwijd snel uit te breiden,” zegt Overbeeke.

De impact van technologie op zorg

Dr. Fred Moll, medeoprichter van Intuitive Surgical en managing partner bij Sonder Capital, spreekt over de potentie van Vitestro’s technologie om de werkdruk in de zorg te verlichten en de patiëntenzorg te verbeteren. “Met deze technologie zijn klinische laboratoria perfect gepositioneerd om hun zorgactiviteiten te stroomlijnen,” aldus Moll. Dit komt op een moment waarop de druk op zorgpersoneel toeneemt door factoren zoals vergrijzing en hoog personeelsverloop.

Vooruitzichten en verwachtingen

Vitestro is niet alleen bezig met het uitbreiden van haar team om te voldoen aan de groeiende vraag, maar leidt ook de A.D.O.P.T.-studie, het grootste onderzoek naar autonome bloedafnameapparatuur wereldwijd. Met de CE-goedkeuring in zicht en de eerste leveringen gepland voor eind 2024, is Vitestro klaar om een aanzienlijke invloed uit te oefenen op de toekomst van medische technologie.

Het initiatief van Vitestro om autonome bloedafname te revolutionaliseren is een verademing in een tijdperk waar technologie en gezondheidszorg steeds meer vervlochten raken. Met een robuuste financiële injectie en krachtige partnerschappen is het bedrijf goed gepositioneerd om zijn visie te realiseren en een verbeterde zorgervaring wereldwijd aan te bieden.

De vooruitgang van Vitestro markeert een nieuw tijdperk in de automatisering binnen de gezondheidszorg. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze spannende technologie die de potentie heeft om de medische praktijk zoals we die kennen te transformeren.

Onderwerp: Innovatie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×