Nieuws
0

WUR bouwt kas voor algenkweek

Indra Waardenburg

Wageningen Universiteit & Research Centrum bouwt in samenwerking met Algae Food & Fuel (AF&F) en enkele andere bedrijven betrokken bij het ACRRES-project (Application Center for Renewable RESources) een kas om dag en nacht algen te kweken met behulp van zonlicht en ledlicht.

De kas komt op het ACRRES-terrein in Lelystad en maakt deel uit van het EnergieRijk-project. Dit project heeft als doel om een concept van biomassaverwerking op een boerderij en op regionale schaal te testen.

 

Op het terrein staat een biogasinstallatie die een combinatie is van een mestvergister en een warmtekrachtkoppeling. De wkk-installatie zet geproduceerd methaangas om in elektriciteit en warmte, waarna de algen deze restwarmte gebruiken, samen met het koolstofdioxide uit ongezuiverde rookgassen en de overgebleven meststoffen. De algen zijn uiteindelijk geschikt voor verschillende doeleinden, waaronder voedingsadditieven in veevoer.

 

Het gebruikte systeem is niet nieuw. Ingenieursbureau Witteveen+Bos en de Nederlandse algenkweker Ingrepro ontwikkelden eerder een concept waarbij zij een algenkwekerij met een anaërobe waterzuivering combineerden.

Onderwerp:
DuurzaamheidElektrotechniekMicro-elektronicaMilieu

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×