Nieuws

Affinity innoveert in Nederland met hybride werkmodellen

Nederland kampt, net als veel andere landen, met een aanhoudend tekort aan IT-vaardigheden. Daarnaast leven we in een tijdperk waarin de arbeidsmarkt een diepgaande transformatie ondergaat. Hierin staat het concept van het New Work, waarbij wordt heroverwogen hoe we het professionele leven benaderen, centraal. De snelle invoering van moderne werkregelingen, zoals werken op afstand en hybride werken, heeft niet alleen de internationale markten toegankelijker gemaakt. Maar dit heeft ook innovatieve oplossingen opgeleverd voor de aanhoudende tekorten aan vaardigheden. “Slechts een paar jaar geleden leek het idee om hele teams op afstand te laten werken vergezocht, maar vandaag de dag is dit de nieuwe norm. Deze verschuiving naar werken op afstand biedt een unieke kans om het aanzienlijke tekort aan vaardigheden, met name in de IT-sector, aan te pakken.” aldus Carlos Pais Correia, algemeen directeur van Affinity.

Het aanpakken van de IT-vaardighedentekort in Nederland

Traditioneel zochten organisaties talent vooral binnen hun nationale grenzen. Werken op afstand heeft echter internationale oplossingen zoals die van Affinity op de voorgrond van de Nederlandse bedrijfsstrategieën gebracht. Carlos Pais Correia legt uit: “Tot voor kort waren het uitbesteden van IT-taken en het overwegen van internationale partnerschappen ongebruikelijke praktijken. Gevoelige gegevens werden meestal intern bewaard en samenwerken met externe specialisten werd als omslachtig ervaren. Maar dankzij de positieve ervaringen van de afgelopen jaren en het zich ontwikkelende werklandschap is nearshoring in Nederland een levensvatbaar alternatief geworden voor IT-diensten. De voordelen zijn duidelijk: het lost niet alleen personeelstekorten op, maar brengt ook waardevolle inzichten uit andere markten met zich mee, waardoor bedrijven hun aanbod kunnen diversifiëren en groei kunnen ondersteunen, zelfs in moeilijke tijden.”

Ontgrendelen van de kracht van data

Door samen te werken met externe teams wordt de hoeveelheid beschikbare gegevens voor een bedrijf aanzienlijk vergroot. Het benutten van het volledige potentieel van deze data vereist echter de juiste datacompetentie. Luis Almeida, Senior Data Consultant bij Intelligent Algorithms, benadrukt: “We leven in het tijdperk van data, en datageletterdheid is één van de meest waardevolle hulpbronnen voor een bedrijf. Om data volledig te kunnen benutten moeten deze nauwkeurig worden gelezen en geanalyseerd. Bij het integreren van externe IT-dienstverleners is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het bedrijf over voldoende datacompetentie beschikt om de inzichten die zij bieden optimaal te benutten.

Onderwerp:
ArbeidsmarktICT

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×