Nieuws
0

Blik vooruit

Mischa Brendel

Hoewel een blik in de toekomst altijd giswerk blijft, doet het Duitse Fraunhofer-instituut in zijn magazine weiter.vorn toch een heel aardige poging met een blik op 2025.

Op basis van de ideeën van diverse Fraunhoferonderzoekers, werkzaam bij verschillende afdelingen van het instituut, schetst het een situatie waarin werk en privéleven zich steeds meer met elkaar vermengen, flexibele werktijden aan de orde van de dag zijn en vaste werkplek zijn verdwenen. In plaats daarvan loggen medewerkers waar en wanneer ze willen in; of dit nu vanuit huis is, of op een van de bureaus op de werkplek, die in dit jaar bestaan uit liggende touchscreens met hierop diverse monitoren. Videoconferenties, biometrische gezichtsherkenning, 3d-modellen en virtuele productielijnen zijn allemaal zaken waar de ingenieur van de nabije toekomst mee werkt.

De visie van Fraunhofer is makkelijk voorstelbaar: veel van de genoemde technologieën bestaan nu al. Dit zou zo maar eens een realistisch kijkje in de (nabije) toekomst kunnen zijn.
 

Onderwerp:
ArbeidsmarktBedrijfsvoeringBeleidOnderwijs

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×