Nieuws
0

Blog Solar Team Twente racedag 3: het raceverslag

Solar Team Twente

Op dag drie blijft Red One aan kop, op de voet gevolgd door Nuna8.

05:15 uur, kampeerplaats, 70 km voor Alice Springs. “G’day, how’s it going?!” roept de filmcrew van de Bridgestone World Solar Challenge luid naar een paar technische teamleden die buiten slapen. Gelijk wordt er een camera op hun gezicht gericht. Ons antwoord is natuurlijk zeer positief, want we liggen aan kop!

05:45 uur, kampeerplaats, 70 km voor Alice Springs. Door deze groep enthousiasme mensen wordt de rest van het team ook wakker. De 5 grote tenten en de 4 pop-up tentjes van de coureurs raken al snel leeg. Het kamp wordt opgeruimd en ondertussen smeert een groepje teamleden voor 37 man boterhammen voor de hele dag.

09:30 uur, bergen, Alice Springs. De control stop in Alice Springs is net achter de rug. Red One verlaat de stop weer als eerste. Samen met team Delft hebben we afgesproken dat als we Alice Springs uitrijden we achter elkaar gaan rijden zonder andere konvooi auto’s ertussen. Het is een bergachtig gebied, dus inhaalacties door andere konvooiauto’s zijn te gevaarlijk.

15:15 uur, Stuart Highway, in the middle of nowhere. Nog steeds is er weinig veranderd in de posities. Red One en Nuna8 lijken rustig achter elkaar door te rijden. In de DMU, de auto achter de zonneauto, gaat het er echter minder rustig aan toe. Hierin wordt de meest optimale snelheid van de zonneauto bepaald, onder andere aan de hand van het huidige en toekomstige weerbeeld. Daarnaast vindt hier ook de communicatie met andere zonneauto’s plaats. In een spannende race waarbij twee zonneauto’s vlak achter elkaar rijden, kun je je vast wel voorstellen dat er net wat meer gediscussieerd wordt met elkaar en het andere team. Gelukkig houden de teamleden in de DMU het hoofd koel en blijven we onze eigen race rijden. Red One nog steeds aan kop!

17:00 uur, kampeerplaats, 15 km voor Coober Pedy. Na een spannende dag komen we aan bij onze kampeerplaats, welke door onze vrachtwagen met alle kampeerspullen en weerauto  al is verkend. Na Red One in de oplaadconfiguratie te hebben gezet en de yell ‘Red One Go’ met het hele team wordt gauw de transportbox uitgepakt. Het kamp wordt binnen 30 minuten opgezet (kijk op YouTube ons 3e dagverslag voor de opbouw van het kamp). Het vuur wordt aangestoken: de coureurs zijn klaar om te beginnen met koken. Allemaal blikvoer, omdat verse groente en vlees natuurlijk niet goed blijven in de hitte.

20:15 uur, werkplaatstent, 15 km voor Coober Pedy. Na het gezamenlijke avondmaal en de briefing gaat de service crew snel de werkplaatstent in om Red One na te lopen en op te poetsen voor de vierde racedag. Rond 22:00 uur kruipt iedereen in bed. Aan het einde van de dag hebben we de 2000 km op de teller gepasseerd! Lees de volgende blog om te weten hoe we de laatste 1000 km afleggen!

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×