Nieuws
0

Blog Solar Team Twente racedag 5: het raceverslag

Mischa Brendel

Na een zeer spannende race weet Red One op de laatste dag niet meer in te halen, maar finisht het Solar Team Twente wel als tweede.

06:00 uur, kampeerplaats, ruim 200 km voor Adelaide. Een voor een komen de teamleden rillend de tent uit. Ondanks het koude en enorm bewolkte weer, is er een enorm goede sfeer in het team. Vandaag wordt immers de laatste racedag gereden, iets waar we ruim een jaar lang naar hebben uitgekeken!

7:45 uur, kampeerplaats, ruim 200 km voor Adelaide. We tillen voor de laatste keer onze lichte Red One de weg op. De auto is zo licht van gewicht vanwege het materiaal van TenCate dat we gebruiken. Ondanks dat het licht is, is het wel sterk en stijf. Anders zou Red One niet de krachten aankunnen die zij kreeg te verduren tijdens de race.

10:45 uur, stoplichten, ruim 27 km voor Adelaide. Ruim voor het eindpunt op Victoria Square in Adelaide, begint de drukte op de weg al toe te nemen. Met Nuna8 van team Delft in ons zicht, rijden we nog op maximaal toegestane snelheid naar de finish. Onze coureur Coen Hartjes en de mensen in de Escort en DMU, de begeleidende auto’s rondom Red One, staan op scherp. Je moet enorm goed timen bij een stoplicht, want door rood rijden is niet alleen gevaarlijk maar kan ons ook nog strafminuten opleveren. We timen de meeste stoplichten heel goed, maar helaas blijft Nuna8 ons voor.

10:xx uur, Torrens Parade Ground, 5 km voor de finish. Voordat we de officiële finishlijn op Victoria Square mogen passeren, wordt de rit van Red One even stilgehouden door de organisatie. Alle konvooiauto’s moeten ook naar dit punt komen, zodat we als één team kunnen finishen. Alle 36 teamleden worden bij elkaar gezameld en in een busje gepropt. Met Red One en de coureur op kop, vertrekken we in luid gezang naar de finishboog.

11:xx uur, finishboog, Victoria Square. Onder begeleiding van de teamleden stelt Red One zich op vlak vóór de finishboog. Een paar techneuten van ons team hebben nog snel een speakerset in elkaar gebouwd die we op Red One kunnen aansluiten. Met het laatste beetje energie in de accu klinkt ons teamlied uit de speaker. Zonder SABINE, een nieuw systeem wat de efficiëntie van de groepen zonnecellen balanceert bij schaduw op en kromming in het paneel, hadden we geen energie over gehad. Met z’n allen nemen we het luid applaus van familie en vrienden en liefhebbers van de Bridgestone World Solar Challenge in ontvangst en rennen we naar dé fontein op Victoria Square. Die tweede plaats hebben we binnen! Red One GO!

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×