Nieuws
0

Bureaus Lievense en CSO gaan samen

Thomas van de Sandt

De advies- en ingenieursbureaus Lievense en CSO, actief op het gebied van leidingen, water, bodem, milieu en ruimtelijke ordening, zijn gefuseerd. Het fusiebedrijf komt met een jaaromzet van 22 miljoen euro binnen op de twintigste plek in de Top 50 Ingenieursbureaus.

‘De fusie is niet financieel ingegeven’, verzekert Arie Mol, de algemeen directeur van Lievense, die samen met topman Marijn Rang van CSO ook de directie van het nieuwe bureau vormt. ‘Beide bureaus maakten voldoende winst. Er wordt ook geen personeel ontslagen. Het is puur een strategische stap.’

De belangrijkste reden voor de samensmelting is dat LievenseCSO, zoals het fusiebedrijf is genoemd, beter kan aansluiten op de wensen van opdrachtgevers. ‘Inschrijvingen worden steeds complexer, als ingenieursbureau moet je veel meer componenten binnen een project begeleiden. Als je dat niet in huis hebt, kom je eigenlijk al niet in aanmerking. Met de fusie haalt Lievense extra kennis van milieu, ruimtelijke ordening en beleidsadvisering in huis en CSO haalt juist weer technische kennis bij ons. Hierdoor kunnen wij samen beter een geïntegreerd pakket aanbieden aan onze opdrachtgevers’, zegt Mol.

Een ander belangrijk aspect is de zoektocht naar personeel. ‘We hebben moeite goede mensen te vinden. We hopen dat dat makkelijker gaat als we groter en zichtbaarder zijn.’

Beide bedrijven werkten eerder al samen in onder andere raamcontracten voor Rijkswaterstaat en een project voor waterberging in het Volkerak Zoommeer. Dat beviel zo goed dat ze uiteindelijk besloten helemaal samen te gaan.

Vooralsnog blijven de bureaus onder hun eigen naam opereren. ‘We zijn complementair en niet overlappend, dus we gaan de bureaus niet direct integreren. Op een gegeven moment zullen we wel een efficiëntiestap maken, bijvoorbeeld met de stafdiensten en met het gebruik maken van elkaars vestigingen. Voor het personeel zal dat geen probleem zijn, het biedt ze alleen maar meer kansen’, aldus Mol.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×