Nieuws

Capgemini en Schneider Electric bundelen krachten voor energieoptimalisatie

Capgemini en Schneider Electric hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd gericht op energieoptimalisatie. De “Energy Command Center” is een innovatieve energiebeheeroplossing die organisaties in staat stelt om de prestaties van hun energie-assets te monitoren en te optimaliseren.

De Energy Command Center, ontwikkeld door Capgemini en aangedreven door Schneider Electric, biedt een geïntegreerd en gecentraliseerd platform voor het monitoren, controleren en optimaliseren van alle energieverbruikende gebouwen, waaronder datacenters en kritieke omgevingen. Het platform maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), machine learning-algoritmen en Internet of Things (IoT)-technologieën om diverse metrics te meten en te voorspellen, zoals energie-intensiteit, de gezondheid van kritieke assets, kritieke operaties, de opwekking van hernieuwbare energie en de algehele prestaties van alle energie-assets.

Slimmer en groener energiebeheer

Volgens een analyse van het Internationaal Energieagentschap (IEA) is energie de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor meer dan driekwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Schone elektriciteit, in combinatie met de digitalisering van energiemanagementtechnologie, is cruciaal om de energietransitie te versnellen. De Energy Command Center speelt hierop in door real-time energieverbruik en CO2-uitstootgegevens te combineren met modulaire en interoperabele gebouwbeheersoftware en -systemen. Dit helpt organisaties om hun energieverbruik en -kosten te verlagen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Succesverhaal in India

Een prototype van de oplossing wordt sinds 2022 getest binnen de operationele activiteiten van Capgemini in India. Dit land vertegenwoordigt ongeveer een kwart van de energievoetafdruk van de Capgemini Group. Dankzij real-time monitoring en efficiënt beheer van de energievoorziening over meerdere assets, heeft het platform een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de doelstellingen van Capgemini om zijn operaties te decarboniseren. Met een vermindering van 29% in energieverbruik in 2023 (vergeleken met 2019) op de acht belangrijkste campussen van Capgemini in India, toont het platform aan hoe effectief het is.

De kracht van samenwerking

“Bij Capgemini zijn we ervan overtuigd dat er een enorm onbenut potentieel is voor digitale technologieën en data om de energietransitie te versnellen,” zei Aiman Ezzat, CEO van Capgemini. “We delen deze visie en toewijding met Schneider Electric. We staan op een cruciaal moment voor de energietransitie en zijn verheugd om samen te werken en onze diepe technologische en data-expertise te combineren met de gerenommeerde oplossingen van Schneider Electric, om organisaties in staat te stellen hun energiedecarbonisatiepad te beheren en te versnellen.”

Peter Herweck, CEO van Schneider Electric, voegde hieraan toe: “Het aanpakken van de energie- en klimaatcrises is van het grootste belang, en energie-efficiëntie speelt een cruciale rol bij het aanpakken van deze uitdagingen. Decarbonisatie door elektrificatie en digitalisering is een noodzaak voor een duurzame toekomst. We zijn zeer enthousiast om samen te werken met Capgemini, omdat het ons in staat stelt om onze inspanningen voor energie-efficiëntie en duurzame praktijken verder te bevorderen. Samen kunnen we een betekenisvolle impact maken.”

Onderwerp: Energie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×