Nieuws
0

Chemelot bouwt Regeneration Street

Mischa Brendel

Chemelot Campus werkt momenteel aan de opzet van Regeneration Street, een faciliteit voor bedrijven actief op het gebied van regeneratieve geneeskunde, de tak van geneeskunde die zich bezighoudt met de regeneratie van cellen en weefsels. Het moet de stap van onderzoek naar markt vergemakkelijken.

Het eerste complex, Regeneration Street nr. 1 genaamd, staat reeds op het terrein van de Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Het complex biedt werkruimte aan zowel startende als al langer draaiende bedrijven, maar ook aan grote en kleine onderzoeksinstituten. Het gebouw is modulair ingericht, zodat bedrijven die zich hier vestigen de ruimtes naar hun eigen wensen kunnen laten aanpassen. Andere faciliteiten worden eventueel gedeeld, wat weer een gunstig effect heeft op de kosten voor de bedrijven.

‘De stap van labschaal naar commerciële schaal is een grote’, vertelt Kurt Gielen, die een master in de biochemie behaalde en momenteel als ontwikkelingsmanager bij Chemelot Campus werkt. ‘Veel bedrijven hikken toch tegen de hoge kosten aan. Door niet meteen zelf een volledige faciliteit te laten bouwen maar bij ons faciliteiten op maat te huren, vallen deze kosten een stuk lager uit.’

Momenteel heeft Regeneration Street nr. 1 een grondoppervlak van 2.400 m2 met 750 m2 aan cleanroomfaciliteiten. Het bedrijf PharmaCell huurt reeds een deel van de faciliteit, net als het Chemelot Institute for Science and Technology (InSciTe). Onderzoeksinstituut InSciTe richt zich onder meer op het ontwikkelen van slimmere biomedische materialen, om de oplopende kosten van de gezondheidszorg binnen de perken te houden.

Het idee voor Regeneration Street ontstond in augustus 2013, vertelt Gielen: ‘Ik ben in die periode komen werken bij Chemelot Campus. Op een gegeven moment werd mijn collega’s en mij gevraagd hoe we de ontwikkeling van Chemelot Campus zagen en toen kwam ik aan met dit idee. De directie vond het een goed plan.’

Momenteel werkt Chemelot Campus al aan het conceptueel ontwerp voor Regeneration Street nr. 2.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×