Nieuws
0

Dat meen je… QAnon-aanhangers dromen over gratis energie

Gerald Schut

Deze maand heeft de wereld tijdens de bestorming van het Capitool voor het eerst echt goed kennisgemaakt met de internet-sekte QAnon. Miljoenen Amerikanen blijken niet alleen te geloven dat we worden geregeerd door een bloed-drinkende pedofiele elite, maar ook dat die elite allerlei fantastische technologie onder de pet houdt.

Zo legt de inmiddels gearresteerde Jake Angeli, ‘de QAnon Sjamaan’ – u weet wel; die met de Viking-horens – in een instructief kwartiertje op Youtube uit dat maar liefst 4 patenten voor verschillende perpetua mobilia (‘zero energy machines’) door de kannibale regeringsleiders geheim worden gehouden. Eigenlijk heeft de mensheid allang toegang tot oneindige hoeveelheden gratis energie. En als de elite het niet zou tegenwerken zouden we huizen van minder dan $4.000 kunnen bouwen. ‘Best handig als je huis goedkoper is dan je auto.’ De hoeksteen van de absurde orthodoxie van Angeli blijkt een uit de school geklapte Nederlandse bankier te zijn.

Ondertussen reconstrueert onderzoeksplatform Bellingcat in een lang stuk de merkwaardige wordingsgeschiedenis van QAnon. Op 28 oktober 2017 post de anonieme Q, die claimt als hoge ambtenaar over geheime informatie te beschikken, voor het eerst op het uit de kluiten gegroeide gamersforum 4Chan. Hij brengt verschillende bestaande samenzweringstheorieën samen en de brokjes ‘informatie’ van Q worden op een gegeven moment tot drie cijfers achter de komma geanalyseerd door grote groepen volgers. Ook Ashli Babbitt, die in het Capitool is neergeschoten toen ze door een deur wilden klimmen, is erdoor gegrepen. In 2012 voerde ze nog gepassioneerd campagne voor Barack Obama, ontdekt Bellingcat. Het parallelle universum van QAnon vermengt Bijbelse thema’s met online groepsspelen en flash mobs. Waar zo’n flash mob toe in staat is, hebben we op 6 januari gezien. Voor velen beloofde die dag ‘The Storm’ te worden: de dag des oordeels, waarop leger en politie zich bij ‘het volk’ voegen om de satanisten te verdrijven uit de macht.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleidEnergie

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×