Nieuws
0

Delft wint World Solar Challenge

Mischa Brendel

Na een spannende race in Australië, is het Delftse Nuon Solar Team met zonnewagen Nuna8 als eerste gefinisht in de Bridgestone World Solar Challenge. Op slechts enkele minuten afstand volgde Red One van het Solar Team Twente.

Op de laatste racedag moesten de beide Nederlandse teams nog ruim 200 km afleggen tot de finish. Nuna8 wist de dag ervoor grote concurrent Red One in te halen en stond deze koppositie de laatste dag van de race niet meer af. De overwinning was erg nipt: het Solar Team Twente, dat als tweede finishte, lag slechts 3 minuten en 35 seconden achter op het Nuon Solar Team.

Eerder in de race was het juist Red One die Nuna8 inhaalde. Tijdens de vierde racedag echter wist Delft na een zenuwslopende inhaalactie de koppositie te bemachtigen.

De race is overigens nog niet helemaal gereden voor Nederland: in de Cruiserklasse, waarin zonnewagens rijden die meer op gezinswagens lijken, doet Stella Lux van het Solar Team Eindhoven nog altijd mee. De Eindhovenaren liggen momenteel ongeveer vijftien minuten achter op koploper Kogakuin uit Japan.

Onderwerp:
EnergieVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×