Nieuws

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Sinds het begin van 2023 is Dijkstra Groep in handen van het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital. Door deze stap kan Dijkstra Groep ook de krachten bundelen met de Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.

Het familiebedrijf is in 1884 opgericht door Sieger Dijkstra. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met ruim 230 medewerkers en vestigingen in Leek en Amsterdam-Zwanenburg. Tot de groep behoren Koninklijke Sjouke Dijkstra (KSD) dat actief is als aannemer in grond, weg, water en civiele betonbouw. MUG Ingenieursbureau, een andere dochteronderneming, levert ontwerp- en adviesdiensten op het gebied van infra, water, natuur, en milieu. Ook de deelnemingen in Asfaltproductie Westerbroek, Asfalt Kennis Centrum en AKROH slijtlagen behoren tot Dijkstra Groep.

De directie van Dijkstra Groep bestaat uit Edwin Oostinga en Erik Poel. Beiden kwamen in april 2021 als directielid aan boord van Dijkstra Groep met een overname van aandelen in het vooruitzicht. Zij beschikken beiden over grote ervaring in de ingenieurs- en aannemersbranche en hebben een groot netwerk. Als onderdeel van de overname zullen Oostinga en Poel ook aandeelhouder worden van de Dijkstra Groep.

De laatste generatie Dijkstra en de vier andere aandeelhouders hebben op 1 januari hun aandelen overgedragen. Sieger Dijkstra heeft daarnaast afscheid genomen van de Raad van Commissarissen. De directeuren (en medeaandeelhouders) Wim de Keijzer en Theo Brattinga hebben eveneens afscheid genomen. Onder hun leiding in de afgelopen tien jaar is Dijkstra Groep gegroeid van 130 naar ruim 230 medewerkers.

Convent Capital heeft de ambitie een groep bedrijven te vormen die actief is in de markt van software gedreven ingenieursdiensten. Met software gedreven diensten kunnen de bedrijven hoogwaardige technische oplossingen bieden voor complexe binnenstedelijke projecten.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×