Nieuws
0

DLR neemt ISTAR in ontvangst

Gisteren vond in het Duitse Braunschweig de officiële roll-out van ISTAR plaats. ISTAR is het nieuwe onderzoeksvliegtuig van het Duitse instituut voor lucht- en ruimtevaart DLR).

Het vliegtuig heet voluit de Falcon 2000LX ISTAR, waarbij ISTAR staat voor In-flight Systems & Technology Airborne Research en is gebouwd door Dassault, die het vliegtuig nu heeft overgedragen aan het DLR. Deze zal het vliegtuig nu verder uit gaan bouwen, zodat het midden 2020 kan gaan vliegen.

ISTAR gaat dienstdoen als vliegende simulator en moet de digitalisering van de luchtvaart een boost geven. ‘Met onze nieuwe ISTAR gaan we aan nieuwe technologieën werken, nieuwe vliegtuigen simuleren en de digitalisering van de luchtvaart verder voortdrijven’, aldus prof. Rolf Henke van het DLR.

Met de vliegende simulator wil het DLR onderzoek doen naar nieuwe, milieuvriendelijker en efficiëntere vliegtuigen, aandrijvingen en ondersteuningssystemen. Daartoe bouwt het onderzoeksinstituut momenteel werkstations voor ingenieurs in, zodat deze aan boord experimenten kunnen uitvoeren. Eenmaal voltooid is ISTAR in staat om de vliegeigenschappen van nieuwe vliegtuigontwerpen zowel in het echt als virtueel te testen, onder verschillende omstandigheden. Hiertoe krijgt ISTAR ook een zogenoemde digital twin, een gesimuleerde versie van het toestel.

 

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×