Nieuws
0

DNV Kema ontwikkelt hoogspanningslab Brazilië

Thomas van de Sandt

Nederlandse hulp voor het snel in capaciteit groeiende hoogspanningsnet van Brazilië: DNV Kema zorgt voor het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw laboratoriumcomplex in Itajubá waar de nieuwe apparatuur voor het hoogspanningsnet kan worden getest en gecertificeerd.

Het Nederlandse bedrijf, eind vorig jaar overgenomen door het Noorse certificeringsbureau DNV, tekende hiervoor midden augustus een overeenkomst met de Braziliaanse vereniging van elektrotechnische bedrijven SINAEES en SENAI, het Braziliaanse overheidsagentschap voor de industrie.

Kema bouwde al meerdere laboratoria voor hoogspannings- en hoogvermogenstests in Nederland en de VS en kwam hierdoor in beeld bij de Braziliaanse partijen. Het bedrijf is in Itajubá verantwoordelijk voor het ontwerp, het bouwtoezicht, hulp bij aanbestedingen en de definitieve controle en kalibratie van de apparatuur in de laboratoria.

De laboratoria zijn vooral nodig vanwege de snel groeiende economie en daarmee de snel groeiende vraag naar elektriciteit in Brazilië. ‘We zijn erg blij dat we SINAEES en SENAI kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van deze laboratoria in een van de meest dynamische markten ter wereld,’ aldus Paul Leufkens, algemeen directeur van Kema-Powertest in de VS.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×