Nieuws
0

Drone bezorgt post

Redactie

  • Maximaal 50 km
  • Parachutesysteem

Vanaf vorige week zet de Franse bezorgdienst La Poste drones in voor de levering van pakketten tot 3 kg. Na twee jaar lang testen en ruim 600 vlieguren is het ontwikkelde systeem gereed voor een vaste lijndienst. Het gaat om een wekelijkse retourvlucht van 30 km in de regio Var, tussen de twee dorpen Saint-Maximin-la-Sainte-Baume en Pourrières.

De drone van het Franse Atechsys is voorzien van zes elektromotoren en een frame van koolstofvezels. Het toestelletje kan in één vlucht een afstand van 50 km afleggen, waarvan maximaal 20 km autonoom vanaf het grondstation. De kruissnelheid is 30 km/h. De elektronica aan boord bevat diverse dubbele systemen waarop de drone kan overschakelen bij defecten tijdens de pakketbezorgingen.

Het systeem werkt met een geautomatiseerd vertrekstation dat het pakket in de drone plaatst en vastzet. Tevens beschermt het station de drone tegen ongeautoriseerd gebruik. De drone wordt tijdens de autonome vlucht live gevolgd door een erkende dronepiloot, die middels een camera kan zien waar de drone zich bevindt. De landingsplaats is eveneens een beveiligde plek waar de lading automatisch wordt afgekoppeld en een ander pakket eventueel mee terug kan. Tijdens de vlucht kan de drone in geval van een calamiteit zelf besluiten gebruik te maken van een parachute voor een zachte landing.

Andere firma’s zijn tot nu toe niet verder gekomen dan enkele proeven; dit is de eerste werkelijke praktische dienstverlening die in gang wordt gezet. De verbinding is speciaal gericht op dunbevolkte gebieden die bij voorbeeld geen dagelijkse postbezorging kennen.

Onderwerp:
AiRoboticaVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×