Nieuws

Duurzame start-ups kunnen pitchen bij Green Tech Ventures

Start-ups die zich richten op verduurzaming kunnen deelnemen aan een groeiprogramma van Green Tech Ventures. Met dit accelerator programma wil het fonds beginnende ondernemers helpen te groeien van ‘groene’ start-up naar succesvol bedrijf.

Green Tech Ventures bestaat uit zeven ervaren MKB-ondernemers met diverse expertises. Bij elkaar hebben ze meer dan 150 jaar ervaring, waarmee ze nu iets willen terug doen. De zeven ondernemers delen een passie en interesse voor alles dat met duurzame energie te maken heeft.

“Klimaatverandering is de uitdaging van onze tijd, het is duidelijk dat er nu iets moet gebeuren”, zegt medeoprichter Adriaan Ackers. “En wij als ondernemers geloven als geen ander in de kracht van technologische innovatie. Of dit nu om slimme software of juist hardware gaat, met tech-oplossingen kunnen we de gevolgen van klimaatverandering beperken. Daarnaast weten we dat van de 100 bedrijven die in een jaar starten, er over vijf jaar nog maar tien van over zijn. Voor ons was het dus een simpele optelsom om met onze ondernemerservaring bij te dragen op dit vlak.”

In het groeiprogramma komen alle facetten aan bod die van belang zijn voor het laten groeien van je bedrijf: van het juiste netwerk en businessmodel, tot een strategische business case en sterke marketing en sales.

Naast coaching op deze gebieden door Green Tech Ventures, zal de start-up ook geholpen worden door middel van financiering uit durfkapitaal. De aanpak kenmerkt zich door persoonlijk contact, waarbij vertrouwen en verbondenheid hoog in het vaandel staan. Er wordt dan ook een samenwerking van minimaal drie jaar aangegaan.

Alle ambitieuze start-ups met een product of service voor CO2-reductie of verduurzaming, kunnen zich voor 23 januari aanmelden bij Green Tech Ventures. Uit alle aanmeldingen worden minimaal vijf start-ups gekozen om hun bedrijf te komen pitchen. Aanmelden is kosteloos en de pitches zullen begin februari 2023 worden gehouden.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×