Nieuws

ECI Software Solutions draagt imos iX activiteiten over aan RAS Group

ECI Software RAS Group

ECI Software Solutions BV, marktleider in bedrijfsmanagementsoftware voor project- en productiegedreven maakbedrijven, draagt het imos iX distributeurschap en de daartoe behorende activiteiten per 1 september over aan RAS Group, een specialist op het gebied van machineaansturing en automatisering. ECI en RAS gaan hiermee een intensieve samenwerking aan.

Veel bedrijven actief in de meubel- en interieurbouwindustrie hebben vertrouwen in de synergie tussen imos iX 3D CAD/CAM-software, die wordt gebruikt voor het ontwerpen van op maat gemaakte meubels en complete interieurprojecten op basis van AutoCAD, en het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem Proteus van ECI om hun projecten te realiseren. De overdracht van imos-activiteiten naar RAS resulteert in een nieuwe samenwerking voor klanten, waarbij ze kunnen profiteren van de expertise van een specialist in ERP en een specialist in CAD/CAM. Dit biedt hen optimale ondersteuning bij het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen.

Het partnerschap tussen deze twee partijen waarborgt de continuïteit en kwaliteit van de integratie tussen beide systemen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld materiaal- en werklijsten die in imos worden gemaakt, naadloos worden geïmporteerd in het Proteus-systeem van ECI.

Aldo Veenstra, President Manufacturing Europe bij ECI: “In de afgelopen jaren heeft het imos product zich bewezen als zeer waardevol. De combinatie ERP en imos is voor ons van groot belang. Juist daarom zijn we zeer tevreden met een partner als RAS – een specialist met jarenlange ervaring. Met het overdragen van de imos activiteiten aan RAS kunnen we onze klanten beter bedienen.”

Nico van Colen, Bedrijfsleider RAS software houtbewerking: “Wij bieden interieurbedrijven zowel software- als hardware producten en machine-gerelateerde diensten. Wij hebben daarbij jarenlange ervaring met geïntegreerde imos oplossingen en bieden hiervoor ook consulting en opleidingen aan. De overname van ECI’s Nederlandse imos activiteiten en het partnerschap op het gebied van ERP’s zijn een versterking van ons aanbod. Met deze samenwerking kunnen wij een optimaal resultaat voor onze klanten bereiken.”

Onderwerp:
BeleidIndustriële automatisering

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×