Nieuws
0

Eerstejaars L&R-student wint ruimtereis

Indra Waardenburg

De achttienjarige Nout van Zon, eerstejaars student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, is de winnaar van de essaywedstrijd georganiseerd door studievereniging Leonardo da Vinci en KLM. Met zijn idee om vliegtuigen in de toekomst op waterstof te laten vliegen won hij een ticket naar de ruimte.

Tijdens de wedstrijd ‘Space for Innovation’ riep KLM studenten op om een innovatief en duurzaam lucht- en ruimtevaartconcept te bedenken. Uit de 163 deelnemende studenten werden tien finalisten geselecteerd die maandag in het wetenschapsmuseum Nemo hun idee mochten verdedigen.

Van Zon demonstreerde dat vliegen op waterstof veel voordelen heeft. Vliegtuigen stoten dan geen koolstofdioxide uit en tachtig procent minder stikstofoxiden. Bovendien heeft waterstof een hogere energetische waarde dan kerosine; 2,8 maal meer energie per kilogram. Momenteel leidt de productie van waterstofgas nog wel tot vervuiling, maar Van Zon stelt dat met de vooruitgang van electrolyse, fotolyse, thermolyse en vergassing van biomassa, dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn.

Onderwerp: Energie

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×