Nieuws
0

‘Eeuwige tweede’ wint DSC 2012

Indra Waardenburg

Gowrings Continental BV is de winnaar van de Dong Energy Solar Challenge 2012. Met hun zonneboot deden zij 10 uur, 40 minuten en 28 seconden over de 220 kilometer lange tocht langs de elf Friese steden.

Voor het bedrijf uit Maasdam geldt driemaal is scheepsrecht. Nadat ze tot twee keer toe eindigde op de tweede plek wonnen zij afgelopen zaterdag de zonnebootrace waarbij ze meededen in de Topklasse. Het Private Energy Solar Boat Team uit Leeuwarden en het Amerikaanse team Cedarville University eindigden binnen dit klassement respectievelijk op de tweede en derde plek.

Het Delta Lloyd Solar Boat Team uit Delft behaalde dit jaar geen podiumplek. Op de één na laatste dag van de zonnebootrace hadden zij te maken met een lege accu en konden hierdoor niet finishen. Ook het Private Energy Solar Team, de winnaar van de vorige editie, had deze week pech. Op de tweede dag kregen zij te maken met een kapotte aandrijfmotor.

In de A-klasse (één opvarende) ging de prijs naar Solarteam Friese Poort uit Sneek. In 14 uur, 44 minuten en 35 seconden legden zij de tocht af. De hoofdprijs in de B-Klasse (twee opvarenden) ging naar debutant Solarteam HvA uit Amsterdam. Zij deden 16 uur, 28 minuten en 55 seconden over de tocht.

Gowrings Continental BV kreeg als winnaar van het algemeen klassement, een startprijs van 10.000 dollar om te kunnen deelnemen aan de World Cup Universities Solarboat Race in Bahrein later dit jaar.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×