Nieuws
0

Eindhovense zelfrijdende wagen wint Formula Student race

redactie

Op het Formule 1-circuit van Barcelona werd begin augustus de Formula Student competitie gehouden. Het studententeam University Racing Eindhoven (URE), dat voor de eerste keer meedeed, won daar in de autonome klasse.

De tegenstanders waren studententeams van universiteiten uit verschillende landen, waaronder Tsjechië en de VS. De competitie bestond uit zeven disciplines. URE eindigde bij zes van de disciplines in de top 3. Het autonome systeem waarmee de wagen zelfstandig over het circuit scheurde is volledig ontworpen studenten van de TU Eindhoven.

Bij het onderdeel ‘uithoudingsvermogen’, haalde geen een van de deelnemende teams de finishlijn. Op de tweede en derde plek eindigden de team uit Barcelona en Lissabon. URA ontving voor het behalen van de eerste plek een bedrag van €1000.

Ondanks dat geen enkel team het redde, balen de Eindhovense studenten van hun tegenvallende prestaties bij het onderdeel ‘uithoudingsvermogen’, waarbij er tien ronden van ongeveer 300 m uitgereden moesten worden. ‘Tijdens de testdagen maakte onze racewagen die rondjes wel vol’, zegt  teamleider Dion Engels in het TU/e persbericht.

Hij denkt dat het te maken had met de omstandigheden tijdens de racedag. ‘Kleine veranderingen ten opzichte van de testlocatie, zoals een ander type ondergrond, een flinke helling en de stand van de zon, hadden een grote impact op de zelfrijdende racewagens. Het bleek daardoor voor de auto lastiger dan gedacht om de baan optimaal in kaart te brengen. Een afwijking van een paar meter zorgde ervoor dat we deze racediscipline niet konden uitrijden.’

Naast deze kleine tegenvaller is Engels wel ‘blij en trots’, dat het team eerste plek binnenhaalde tijdens hun eerste deelname aan de autonome racedisciplines in Spanje. ‘We hebben veel geleerd in Barcelona. Deze ervaring nemen we mee met als doel om volgend jaar ook de laatste discipline volledig uit te rijden.’

 

Onderwerp:
AiRoboticaVervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×