Nieuws

Electra zet voet aan de grond in Nederland met uitbreiding snellaadstations

Electra heeft grootse plannen voor de Nederlandse markt. Tegen 2030 wil Electra honderd snellaadstations met meer dan 600 laadpunten installeren op Nederlandse bodem. Deze strategische zet is onderdeel van hun streven om Europees marktleider te worden in de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Nederland speelt cruciale rol in Europese ambities

Met de introductie op de Nederlandse markt, wordt Nederland de negende markt waar Electra zijn vleugels uitslaat. Dit is een significante stap in hun missie om tegen 2030 in heel Europa 2.200 laadstations met in totaal 15.000 laadpunten te realiseren. Electra speelt hiermee in op de verwachte groei van het aantal elektrische voertuigen in Europa, dat naar schatting zal oplopen tot bijna 30 miljoen tegen 2030. Bovendien wordt de verkoop van nieuwe thermische voertuigen vanaf 2035 verboden, wat de noodzaak van een uitgebreide laadinfrastructuur alleen maar versterkt.

Innovatie en gebruiksgemak voorop

Electra onderscheidt zich door een sterke focus op innovatie en gebruiksgemak. Met scherpe tarieven en de mogelijkheid om tot een half uur van tevoren een laadpunt te reserveren via de app, zet Electra de gebruiker centraal. Betaling is mogelijk met diverse methoden, waaronder een laadpas, bankkaart, in de app of via Google Pay en Apple Pay. Bovendien zijn de laadstations 24/7 beschikbaar, wat bijdraagt aan een naadloze laadervaring. Deze aanpak heeft geresulteerd in meer dan 100.000 laadsessies per maand, een duidelijk teken van het vertrouwen dat gebruikers in Electra stellen.

Strategische locaties voor maximale bereikbaarheid

De locatiekeuze voor Electra’s laadstations is strategisch: voornamelijk in stedelijke gebieden bij supermarkten, restaurants, hotels of openbare parkeerplaatsen. Recentelijk is het eerste laadstation bij een luchthaven geopend, en zijn er meerdere stations langs snelwegen beschikbaar gekomen. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid van Electra, maar verzekert ook een maximale bereikbaarheid voor de elektrische rijder.

Snelle groei onder leiding van Louis-Charles Mosseray

Sinds Louis-Charles Mosseray in augustus 2022 de leiding overnam, heeft Electra een opmerkelijke groei doorgemaakt, met name in België en Luxemburg. Met ongeveer 35 snellaadstations en 200 laadpunten die in slechts 18 maanden operationeel zijn geworden, getuigt dit van de dynamiek en het potentieel van Electra. Mosseray zal nu ook de expansie in Nederland leiden, met hoge verwachtingen voor de toekomst.

Louis-Charles, Algemeen Directeur van Electra BeNeLux:

“Nederland is een strategisch zeer belangrijke basismarkt voor de Europese expansie van Electra. Om er ons doel van 100 snellaadstations tegen 2030 te realiseren, zijn we al volop bezig met het ontwikkelen van meerdere locaties. Nederland is een markt die zich zeer snel heeft ontwikkeld op vlak van AC-laden. Een verdere transitie naar elektrisch rijden komt met een noodzaak voor meer DC-laden, daarin zal Electra de markt bijstaan. Onze recente financieringsronde van 304 miljoen euro, geleid door het Nederlandse pensioenfonds PGGM, zal ons ook helpen om dit doel te bereiken.”
Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×