Nieuws

Fugro ondersteunt Japanse offshore windproject met geavanceerde surveys

Fugro, een wereldwijd opererend geotechnisch adviesbureau, heeft een belangrijke opdracht binnengehaald voor de karakterisering van de locatie van een offshore windpark voor de kust van de Japanse steden Murakami en Tainai. Dit ambitieuze project wordt uitgevoerd door een consortium van RWE, Mitsui & Co. en Osaka Gas en markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van Japan’s offshore windcapaciteit.

De door Fugro verzamelde geodata zal cruciaal zijn voor het gedetailleerde ontwerp van de toekomstige funderingen van de turbines en de kabelroutes. Het veldwerk, dat begon in mei 2024, wordt uitgevoerd vanaf het jack-up platform van Fugro, de Amberjack, en twee van Fugro’s schepen, de Equator en de Mariner. Alle eenheden zijn uitgerust met Fugro-eigendom geofysische, geotechnische en positioneringssystemen die nodig zijn om nauwkeurige gegevens te verzamelen voor het ontwerp.

Ervaren partner in Japan

Jerry Paisley, Fugro’s Regional Sales Director, benadrukt de langdurige relatie van Fugro met Japan en de strategische samenwerking met RWE: “Fugro is al meer dan 30 jaar gevestigd in Japan en RWE is een belangrijke wereldwijde klant van ons. We zijn dan ook verheugd dat RWE, Mitsui & Co. en Osaka Gas ons hebben gekozen om dit belangrijke Japanse windparkproject uit te voeren. Dit project zal bijdragen aan de inzet van het land om de offshore windcapaciteit uit te breiden als onderdeel van zijn doel om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn.”

Een stap naar een duurzame toekomst

Het offshore windpark voor de kust van Niigata past binnen Japan’s bredere strategie om hernieuwbare energie te bevorderen en zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Met de inzet van geavanceerde technologieën en deskundige kennis levert Fugro een bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame energieoplossingen. Dit project onderstreept ook de internationale samenwerking tussen toonaangevende bedrijven in de energietransitie.

Door de inzet van innovatieve Geo-data oplossingen blijft Fugro een voortrekker in de ondersteuning van duurzame energieprojecten wereldwijd. Met dit project aan de westkust van Japan, bewijst Fugro opnieuw zijn capaciteit om complexe offshore windprojecten succesvol te ondersteunen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Onderwerp: Energie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×