Nieuws
0

Gelderse groene week

Mischa Brendel

Mooi, die ambitie van Gelderland om de eerste afvalloze provincie van Nederland te worden, maar daarvoor zijn wel concrete stappen nodig.

Dat vindt de provincie zelf ook en laat daarom tijdens de GreenTech Week, van 7 t/m 13 oktober, zien wat er al gebeurt op het gebied van de circulaire en biobased economie.

Tijdens deze week organiseren verschillende organisaties en bedrijven tal van activiteiten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Er zijn onder meer congressen, bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en workshops. De evenementen zijn opgedeeld in vier thema’s: energietransitie, energietechnologie, biobased en circulaire economie.

De week trapt af met de Techniekdag en het festival Innovate en eindigt met GreenTech on Tour! Bij dat laatste evenement kunnen deelnemers netwerken in een speciale touringcar die verschillende greentech-bedrijven aandoet.

Ook onderwijsinstellingen doen mee met de GreenTech Week. Zo organiseert hogeschool HAN een seminar over het werken aan de energietransitie en een duurzame omgeving en biedt het geïnteresseerden een kijkje in het SolarDemoLab, een proeftuin voor mkb’ers om toepassingen op het gebied van duurzame ener gie te ontwikkelen.

Verder is er onder meer de bijeenkomst The Future of Waste, over de toepassingen voor reststromen en het vinden van de geschikte grondstoffen voor producten. Zo zullen stortplaatsen de rol van grondstoffenleverancier gaan vervullen.

Geïnteresseerden kunnen zich op de website van de GreenTech Week aanmelden voor de diverse evenementen.

Onderwerp:
BedrijfsvoeringBeleid

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×