Nieuws
0

Geweer met radiogolven haalt drone neer

Erwin Boutsma

Het Amerikaanse leger test een handvuurwapen tegen drones, dat zo lijkt weggelopen uit een sf-film.

Dat meldt Defense Tech, een Amerikaanse website over militaire technologie. Het drone-vernietigende handwapen, de DroneDefender van het bedrijf Battelle, is opgedoken op een Amerikaanse legerbasis in Irak. 

Het was al bekend dat de Amerikaanse strijdkrachten verschillende opties om drones uit te schakelen testten, maar het is voor het eerst dat dit wapen, dat bedoeld is om kleine verkenningsdrones als quadcopters te raken en zo in een sf-film kan figureren, is gesignaleerd in een gevechtssituatie.

De DroneDefender werkt met radiogolven om de communicatie tussen de drone en de operator, en het gps-signaal te verstoren. Het apparaat weegt zo’n 8 kg en kan op een frame van een standaard aanvalsgeweer worden gemonteerd. Een draagbare radar van Israëlische makelijk vergroot zowel het bereik (standaard 400 m), het zichtveld, als de nauwkeurigheid.

Helaas is het wapen niet geautoriseerd voor civiel gebruik, dus je zult het niet snel in de webshop van Amazon tegenkomen. Voorlopig ben je nog aangewezen op een steen om je te weren tegen drones van spiedende buren.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×