Nieuws
0

Goce werkt weer

Mischa Brendel

De Goce-satelliet van Esa werkt weer naar behoren.

Eerder meldde Technisch Weekblad dat de Europese Goce-satelliet niet langer gegevens terugstuurde naar de aarde. Het is Esa-medewerkers nu gelukt de satelliet op afstand te herstellen.

 

Door het sturen van software patches naar Goce kregen de medewerkers informatie over het functioneren van de zwaartekrachtsatelliet binnen. Met deze nieuwe informatie konden zij de toestand van de verschillende systemen van Goce in kaart brengen. Om de computer die de verzamelde gegevens van Goce naar de aarde zendt weer aan de praat te krijgen, verhoogden de medewerkers van Esa de temperatuur van de vloer waarop deze computer zich bevindt met circa zeven graden Celsius. Het plan bleek succesvol.

 

Momenteel ontwikkelt Esa nog meer software patches voor het geval hetzelfde probleem zich in de toekomst voordoet. Deze patches moeten ertoe leiden dat twee van de computers aan boord van de satelliet kunnen samenwerken.

 

Volker Liebig, directeur van de Earth Observation programma’s van Esa liet weten dat dit maar weer eens aantoont hoe belangrijk het is dat satellieten ‘overbodige’ systemen aan boord hebben.

 

Het herstellen van het systeem aan boord van Goce komt eerder dan verwacht, zo liet Esa weten.

Onderwerp: Vervoer

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×