Nieuws
0

Goede Vlaamse podcast: Bits en Atomen

Gerald Schut

Een absolute aanrader is de podcast Bits en Atomen van de Vlaamse krant De Standaard. Presentator Nikolas Vanhecke neemt met  technologieredacteur Dominique Deckmyn en wisselende gasten op intelligente en amusante manier technisch nieuws door.

Zo hebben Vlaamse onderzoekers de versleuteling van de Tesla Model S gehackt. Het duurt gemiddeld een jaar voor zo’n technisch-wetenschappelijke vinding op de criminele markt beschikbaar komt, horen we. Verderop heeft telefoonmaker Huawei ongeveer dezelfde schelmenstreek uitgehaald als Volkswagen tijdens Dieselgate: het heeft software geïnstalleerd die detecteert, wanneer er een testprogramma wordt uitgevoerd, waarna tijdelijk de prestaties tijdelijk worden opgeschroefd.

Enkele weken geleden leerden we, dat de meest complete bestaande huishoudrobot nu 1500 euro kost, maar hij heeft geen armen. Daardoor kan hij geen waarlijk nuttige dingen doen zoals bier uit de koelkast halen of ‘uw was in de wasmaschien steken’. Met armen zou de robot het tienvoudige kosten. Maar hij komt er aan. Over zeven jaar zullen we niet meer zelf naar de koelkast hoeven lopen.

Onderwerp:
ElektrotechniekMicro-elektronica

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×