Nieuws
0

Groei mee met KWA Bedrijfsadviseurs

Mark van der Heijden

Adviseurs van KWA vinden het leuk om bedrijven te helpen, geven praktische adviezen en zijn communicatief goed onderlegd. Daarnaast zijn de medewerkers volledig eigenaar van het bedrijf, praat je mee over bedrijfsvoering en strategie en deel je, naast een uitstekend vast salaris, mee in de behaalde resultaten.

Onze gedreven en deskundige adviseurs vormen met hun vele specialismes een sterk geheel en kunnen terugvallen op elkaars disciplines om organisaties optimaal te bedienen.

Klaas de Jong, teamleider Energie & Procestechniek: “Onlangs wilde een bedrijf de productie uitbreiden, maar zaten tegen hun maximale milieuruimte aan. De collega die bezig was met de milieuvergunning heeft collega’s bijgeschakeld om berekeningen te maken en te kijken naar energiebesparende en geluidsreducerende mogelijkheden en de waterhuishouding. Zo konden we naast de vergunning een breed en duurzaam advies geven.” 

 

Zijn collega Wobbe van den Kieboom, gespecialiseerd in energietransitie en samen met Klaas verantwoordelijk voor hetzelfde team, vult aan: “Een klantvraag leidt vaak tot vervolgvragen of de adviseur constateert zelf tijdens een bedrijfsbezoek verbetermogelijkheden. Zo kwam het dat ik onlangs na een initiële klantvraag samen met collega Pieter, die arbeidshygiënist is, een ventilatieprobleem heb opgepakt.”

De voorbeelden van De Jong en Van den Kieboom zijn typisch voor KWA Bedrijfsadviseurs. De onderneming uit Amersfoort ondersteunt met ruim 70 adviseurs het bedrijfsleven in vele sectoren en met brede kennis op het gebied van  arbo en veiligheid, milieu en omgeving, en energie- en procestechniek. Daarnaast zijn er specialisten aanwezig op het gebied van KAM-management en bieden we ons veel gevraagde Makeonline software aan, waarmee bedrijven grip op compliance krijgen en houden.

‘Het mooie van KWA is dat we zo veelzijdig zijn’, zegt De Jong. ‘We krijgen allerlei vragen om het productieproces te optimaliseren. Dat gaat van aanvragen voor een milieuvergunning, inrichten en optimaliseren van ondersteunende bedrijfsprocessen tot een veiligheidsstudie of het implementeren van duurzame maatregelen. Vooral dat laatste is momenteel belangrijk in verband met de energietransitie. We willen op meerdere punten verduurzamen, bij ons en bij de klant. Vorig jaar hebben we bij meer dan 200 bedrijven het energiebesparingspotentieel in kaart gebracht en adviseren bedrijven nu hoe zij zich moeten voorbereiden op de toekomst.’

Daarnaast organiseert KWA geregeld diverse activiteiten om gezellig met collega’s samen te zijn: samen sporten, (partner)feest, KWA-weekenden, Sinterklaas, BBQ, een EK-pool en ga zo maar door.

Dat zorgt voor een sterke vertrouwensband tussen de adviseurs en de klanten van KWA Bedrijfsadviseurs. ‘We hebben geen accountmanagers, geen salesafdeling, er is direct contact tussen onze specialisten en de klant’, zegt Van den Kieboom. ‘Wel werken we jaarlijks voor ongeveer 800 relaties die in vertrouwen met ons samenwerken aan meer dan 1000 projecten. KWA bestaat al meer dan 100 jaar en sommige bedrijven komen ook al zo lang bij ons. We zijn nogal eens het geheugen van bedrijven.’

Het gaat goed met KWA Bedrijfsadviseurs. Ingenieurs, van werktuigbouw tot chemisch technoloog, die zich in deze aanpak kunnen vinden, zijn daarom altijd welkom. Vooral als je er staat als adviseur, zegt De Jong. ‘Je moet best ondernemend zijn om zelfstandig naar de klant te gaan. We duiken in het proces, vragen door en kunnen dan een goed beeld vormen.

‘We zijn geen onderzoeksbureau, we zijn er om praktisch advies te geven’, vult Van den Kieboom aan. ‘Je moet best allround zijn: goed communiceren, heldere rapporten schrijven en duidelijk presenteren. Je bent zelf relatiebeheerder. En vooral moet je het leuk vinden om bedrijven te helpen.’

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×