Nieuws
0

Grontmij schrapt 150 tot 200 arbeidsplaatsen

Thomas van de Sandt

Grontmij gaat de in november aangekondigde herstructureringsplannen versneld invoeren. Het in zwaar weer verkerende ingenieursbureau schrapt in Nederland 150 tot 200 van de 2200 arbeidsplaatsen. Dit wordt gedeeltelijk opgevangen door tijdelijke werknemers en uitzendkrachten geen nieuw contract aan te bieden, maar het bedrijf sluit gedwongen ontslagen niet uit.

De maatregelen zijn het gevolg van de aanhoudende economische malaise en slecht renderende overnames. Onvrede onder beleggers leidde dit jaar al tot een koersdaling van ruim 17 euro naar  4 euro. In Nederland heeft Grontmij vooral last van de bezuinigingen van de lagere overheden.

De kosten voor de herstructurering zorgen ervoor dat Grontmij dit jaar rode cijfers schrijft. Exclusief herstructureringskosten, herwaarderingen en resultaat van investeringen verwacht het bureau een winst van 36 tot 40 miljoen euro, maar door de sanering wordt dat dus een nettoverlies.

De problemen bij Grontmij hebben al een aantal mensen de kop gekost. Financiële topman Mel Zuydam moest het veld ruimen voor Frits Vervoort. Ook twee van de vijf commissarissen stapten op onder druk van ontevreden grootaandeelhouders. Inmiddels heeft ook de voorzitter van de Raad van Bestuur, Sylvo Thijssen, het strijdtoneel verlaten. Hij is opgevolgd door Michiel Jaski.

Onderwerp:
BouwCiviele Techniek

Meer relevante berichten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×