Nieuws

Hedgehog Applications en Green Caravan bundelen krachten voor DC Laadpleinen met energieopslag

Hedgehog Applications en Green Caravan slaan de handen ineen voor een ambitieus project dat de duurzame energietransitie in Nederland een flinke boost zal geven. Met trots kondigen de twee snelgroeiende bedrijven hun samenwerking aan voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van geavanceerde laadpleinen, waarbij de nadruk ligt op innovatieve dc-dc laadtechnologie en energieopslagsystemen. Dit partnership zal een cruciale bijdrage leveren aan het versnellen van de overgang naar duurzame energiebronnen.

Het project omvat de uitrol van minimaal vijf laadpleinen in Nederland in 2024. Deze laadpleinen zullen niet alleen elektrische voertuigen voorzien van groene energie, maar ook een geavanceerd energieopslagsysteem benutten via dc-dc laadtechnologie. Dit innovatieve concept zal niet alleen zorgen voor een efficiënte stroomvoorziening, maar ook een veerkrachtig en duurzaam energiesysteem bevorderen.

De ontwikkeling van deze laadpleinen vindt plaats in het Connectr Innovatielab, gelegen op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Deze plek biedt de perfecte omgeving voor de ontwikkeling en test van baanbrekende energie-oplossingen. De unieke synergie tussen Hedgehog Applications (gevestigd in Amsterdam) en Green Caravan (gevestigd in Maastricht) zal niet alleen leiden tot de ontwikkeling van duurzame technologieën, maar ook tot regionale groei en nieuwe werkgelegenheidskansen.

“Deze samenwerking is een mijlpaal in onze gezamenlijke toewijding aan een duurzame toekomst,” verklaart Maarten Klein Geltink, CEO van Hedgehog Applications. “Samen bundelen we onze expertise om de potentie van duurzame energieopslag en laadtechnologie te benutten en de weg vrij te maken voor grootschalige implementatie van elektrische mobiliteit in Nederland en daarbuiten.”

Ook Ferry Tap, CEO van Green Caravan, is vol enthousiasme over de samenwerking. “Green Caravan heeft de ambitie een Europees fossielvrij laadnetwerk te realiseren,” benadrukt hij. “Door onze krachten te bundelen met Hedgehog Applications, kunnen we de transitie naar 100% fossielvrije energie voor elektrisch vervoer in Nederland en Europa versnellen.”

“Deze samenwerking is een uitstekend voorbeeld van hoe de regio Arnhem als centrum voor innovatie en duurzame ontwikkeling fungeert,” aldus Jeroen Herremans, directeur van Connectr. “We zijn verheugd om Hedgehog Applications en Green Caravan te verwelkomen in ons innovatielab en kijken uit naar de positieve impact die deze samenwerking zal hebben op de regio en daarbuiten.”
“Industriepark Kleefse Waard is de kraamkamer voor innovatieve samenwerking in de regio Arnhem en omgeving”, vult Kevin Rijke, directeur IPKW aan. “Samen versnellen en vernieuwen zie je hier in optima forma”.
Deze samenwerking is een krachtige stap richting een duurzame toekomst waarin elektrische mobiliteit en geavanceerde energieopslag centraal staan. De regio Arnhem omarmt deze ontwikkeling met open armen en verheugt zich op de positieve veranderingen die deze samenwerking met zich meebrengt.

Onderwerp:
DuurzaamheidEnergie

Meer relevante berichten

Nieuwsbrief

Relevante berichten
×